Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ο Οσβαλντ τόσκασε...

Ενα βήμα πριν απο την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υποθεσή του σκανδάλου των υποβρυχίων, για  την οποία απειλείται με πολύχρονη κάθειρξη, ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Οσβαλντ "έσπασε" το βραχιολάκι γεωεντοπισμού, με το οποίο ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό και εξαφανίστηκε.
Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών προγραμμάτων και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής. 

Η παραβίαση των όρων, που του εχουν επιβληθεί, έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ, ότι μετά την παρουσία του σε δικαστήριο, όπου εκδικάζεται, ο κατηγορούμενος κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού (βραχιολάκι) και μέχρι ώρας αναζητείται.

Στον Όσβαλντ είχε επιβληθεί κατ' οίκον περιορισμός από το Νοέμβριο του 2016 με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο ενώ λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε το βραχιολάκι και εξαφανίστηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα τεσσάρων υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, η εισαγγελέας Ελευθερία Παντελάκη ζήτησε την καταδίκη του Οσβαλντ.

Την έκπληξή του εξέφρασε από την πλευρά του ο συνήγορος του Χρ. Καπαρουνάκης.