Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ενας "μέσα", 10 "εξω", για το χρυσό


Eλεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, αφέθηκαν 10 κατηγορούμενοι από τους 63 συλληφθέντες, για το κύκλωμα χρυσού.

Προφυλακίστηκε μόνον ένας, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την κατηγορία ότι, συγκέντρωνε τα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα υψηλής αξίας και τα έδινε στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος.

Μέχρι και τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι υπόλοιποι.

Οι δέκα κατηγορούμενοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι φέρονται ότι, ήταν χαμηλά στην ιεραρχία των δύο οργανώσεων, καθώς πρόκειται για υπαλλήλους καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και δύο επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του χρυσού.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, Τούρκος, συριακής καταγωγής, ενώ μιά μέρα νωρίτερα, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος.

Ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι, δεν τίθεται καν θέμα λαθραίας εξαγωγής χρυσού, καθώς «στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση, και συνεπώς το ελληνικό δημόσιο δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από χρυσό που εξήχθη είτε νόμιμα είτε παράνομα».