Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ράικου: “Tώρα πιά δεν δικαιούμαι ούτε να... πεθάνω, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση”.

Με πολλά ανοιχτά μέτωπα και σφοδρή... ενδοοικογενειακή σύγκρουση στη Δικαιοσύνη, οδεύει προς τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η υπόθεση της Novartis, που έγινε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ της πρώην προισταμένης εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου και της διαδόχου της Ελένης Τουλουπάκη, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, καθώς η πρώην Διαφθοράς δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει στον δικαστικό πόλεμο, που άνοιξε, με μπαραζ δικαστικών ενεργειών, για την ηθική βλάβη, που – όπως ισχυρίζεται - υπέστη η ίδια, αλλά και ο σύζυγός της από τις διαρροές ότι, σε κοινό τους λογαριασμό βρέθηκε ποσόν 1000 ευρω απο τη φαρμακευτική εταιρία.
Πληροφορίες από το περιβάλλον της εισαγγελέα λένε ότι, είναι τόσο αποφασισμένη, που φέρεται να έχει πει ότι, “τώρα πιά δεν δικαιούμαι ούτε να... πεθάνω, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση”.
Ο σύζυγος της εισαγγελέα έχει δημόσια τοποθετηθεί, για την υπόθεση αυτή, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι, έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ, μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών, για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS. Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού.
Τον ερχόμενο Μάρτιο θα συζητηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η αγωγή, που έχουν καταθέσει η κ. Ράικου και ο σύζυγός της, κατά της διαδόχου της εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και κατά των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη.
Παράλληλα, η Ελένη Ράικου και ο γιατρός σύζυγός της, ζητούν από την Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν και συγκριμένα από κάθε έναν από τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς η Ελένη Ράϊκου ζητεί 50.000 ευρώ αι άλλα τόσα ζητεί ο σύζυγός της (50.000Χ3Χ2=300.000 ευρώ).

Η βομβιστική επίθεση στο σπίτι του αντιεισαγγελέα ΑΠ Ισίδωρου Ντογιάκου, στο Βύρωνα, αποτελεί μία ακόμη εστία... “ενδοοικογενειακής” σύγκρουσης στη Δικαιοσύνη.
Παρά το ότι, οι δύο υποθέσεις ουδόλως συνδέονται, δεν μπορεί να μην αξιολογηθεί η χρονική σύμπτωση τους, καθώς το τρομοδέμα στο σπίτι του
εισαγγελέα εστάλη την ίδια χρονική στιγμή, με τα δικόγραφα Ράικου κατά Τουλουπάκη.

Το γεγονός ότι, οι έρευνες για την επίθεση στο σπίτι του κ. Ντογιάκου, στο Βύρωνα, παραμένουν στο σκοτάδι, δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα, καθώς ο ίδιος ο αντιεσαγγελέας το απέδωσε στο, ότι «τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε μια επιχείρηση στοχοποίησής του λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομά του», αφήνοντας να εννοηθεί την άγρια σύγκρουσή του με την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, και σήμερα σύμβουλο του Μεγάρου Μαξίμου, Βασιλική Θάνου, η οποία αμφισβήτησε τη νομιμότητα της εκλογής του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.
Ακολούθησαν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του κ. Ντογιάκου, όταν η κα Θάνου έστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Επιθεώρησης, με το οποίο τον κατηγορούσε για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών».
Οι καταγγελίες της κ. Θάνου μπήκαν στο αρχείο, καθώς κρίθηκε ότι ο όρος «εξωθεσμική παρέμβαση της Δικαιοσύνης», που χρησιμοποίησε εναντίον της ο κ. Ντογιάκος, δεν ήταν απαξιωτικός.
Όμως ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και παρήγγειλε νέα πειθαρχική δίωξη κατά Ντογιάκου.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο τιμώρησε τον εισαγγελέα με την ποινή της γραπτής επίπληξης, αλλά ούτε και αυτό ικανοποίησε τον κ. Παρασκευόπουλο, ο οποίος άσκησε έφεση και ζήτησε να επιβληθεί βαρύτερη ποινή σε βάρος του.
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο δέχτηκε την έφεση του υπουργού Δικαιοσύνης και του επέβαλε πειθαρχική ποινή προστίμου στέρησης μισθού 40 ημερών, με αποτέλεσμα να εκπέσει τότε από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, στην οποία είχε μόλις επανεκλεγεί για δεύτερη φορά.
Η δικαίωση του Ισίδωρου Ντογιάκου ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, με την προαγωγή του από το 15μελές συμβούλιο του ΑΠ, που με συντριπτική πλειοψηφία 13 υπέρ, έναντι 2 κατά, τον προήγαγαν σε αντιεισαγγελέα ΑΠ αφήνοντας κυριολεκτικά μόνους στο «Όχι» την εισαγγελέα του ΑΠ Ξένη Δημητρίου και τον πρόεδρο του ΑΠ Βασίλη Πέππα.
Η απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου, που με συντριπτική πλειοψηφία 13 υπέρ, έναντι 2 κατά, άναψε το πράσινο φως, για την είσοδο του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θεωρήθηκε ήττα της εισαγγελέως του ΑΠ Ξένης Δημητρίου, η οποία με σύμμαχο τον πρόεδρο του ΑΠ, Βασίλη Πέππα, ήταν οι μοναδικοί από τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που προσπάθησαν να ανακόψουν τον δρόμο στον Ισίδωρο Ντογιάκο.
Μάλιστα, στο τέλος της εκλογής και παρουσία άλλων εισαγγελέων, η  κ. Δημητρίου, αντί να τον συγχαρεί, με δηκτικό τρόπο του είπε: «Δεν έπρεπε να γίνεις εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».