Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Γονείς Κατσίφα: "Αλβανός αστυνομικός μας εμφανίστηκε ως... εισαγγελέας" (VIDEO)


Αλβανός αστυνομικός εμφανίστηκε ως.. εισαγγελέας στο σπίτι της οικογένειας Κατσίφα, στο χωριό Βουλιαράτες, την ώρα, που άλλοι αστυνομικοί είχαν εισβάλλει και το έψαχναν!
Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από όσα είπαν οι γονείς του 35χρονου, Ιωάννης και Βασιλεία, στις καταθέσεις τους στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, τις οποίες αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" στο "Μαζί σου".
Δείτε το βίντεο στο 0:53:15 http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-11-08-11

Στη δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθηνας και χρεώθηκε από τον προιστάμενο της εισαγγελέα Βαγγέλη Ιωαννίδη στον εισαγγελέα Κώστα Σιμτζόγλου,  ο πατέρας και η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις καταθέσεις που έδωσαν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, μετά από τη δολοφονία του παιδιού τους είπαν:

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ:
“ Το πρωί της 28ης. 10.2018 ήμουν με τη γυναίκα μου στο σπίτι μου στους Βουλιαράτες Αλβανίας.
Περίπου στις 2 το μεσημέρι, αστυνομικοί της Αλβανικής Αστυνομίας, με μαύρα ρούχα, κουκούλες στο κεφάλι και όπλα στα χέρια τους και με το δάχτυλο στη σκανδάλη, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού μας και επιχείρησαν να μπούν μέσα. Η γυναίκα μου, η οποια πριν απο λιγο με είχε φωνάξει να τους δω, που ήταν έξω από το σπίτι μας, προσπάθησε να τους εμποδίσει να μπουν και ζήτησε παρουσία εισαγγελέα.
Πήγα κι εγω να τους απωθήσω, λέγοντας τους να φέρουν εισαγγελέα, όμως αυτοί μας έσπρωξαν και μπήκαν μεσα”.

O ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Και συνεχίζει:
Στις 28. 10., ώρα 20.50 στο σπιτι μας μπηκαν περιπου 20 αστυνομικοι, οι οποίοι άνοιγαν ντουλάπες και συρτάρια και μας ρωταγαν, πού κρύβουμε τον Κώστα, ενώ έξω απο το σπιτι αλλοι αστυνομικοί το ειχαν κυκλωσει. Εμεις ζητουσαμε διαρκώς την παρουσίας εισαγγελεα.

Μετα απο 30 λεπτα περιπου μας εμφάνισαν ένα άτομο ως εισαγγελεα, για το οποίο μαθαμε απο δημοσιογράφους της Αλβανιάς ότι, δεν ηταν εισαγγελέας, αλλά Αλβανός αστυνομικός.
Κάποιος από αυτούς έβαλε το όπλο στο κεφάλι της γυναικας μου και την απειλούσε ότι, θα την σκοτώσει. Οι Αλβανοί αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι μας, περιπου 3 ωρες και οταν έφυγαν πήραν μαζί τους ένα στρατιωτικό μπουφάν του γιου μου, δυο παλια διαβατήρια, το κινητό του και την ελληνικητου ταυτότητα. Σε ερωτηση μου για το τι ειχε κανει ο Κώστας και γιατι τον ψαχνουν, κανένας αστυνομικος δεν μου απαντησε. Το σπίτι μας ήταν περικυκλωμένο, ενω μεγαλος αριθμος αστυνομικων ανεβηκε προς το βουνο. Καποια στιγμη ελικοπτερο της αστυνομιας πέρασε πανω απο το σπίτι και μετα γυρω απο το χωριο”.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του λέει σύμφωνα με πληροφορίες, για το τι είχε κάνει ο Κώστας νωρίτερα το πρωί:
Ο Κωστας περιπου στις 8 το πρωι, αφου εφαγε το πρωινο του πηρε μεγαλο αριθμο απο ελληνικές σημαιες, που ειχε φερει απο την Αθηνα και πηγε με το φιλο του τον Θοδωρή Μπάτζιο, να στολισουν το χωριό και να δωσουν σημαιες στα μικρά παιδια, για τον εορτασμο της 28ης Οκτωβρίου. Απο τοτε δεν τον ξαναειδα”.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΒΟΛΙΔΩΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ

Αφού έφυγαν οι αστυνονικοι, απο το σπιτι μας περασαν κάποιοι συγχωριανοι και μας ειπαν οτι ειχαν πεσει πυροβολισμοι στο σχολείο και ότι, ο γιος μας Κωστας πυροβολουσε στον αέρα για την γιορτη, γιατι ειναι έθιμο στα μερη μας. Ενω ενας Αλβανος αστυνομικος πυροβολησε εναντιον του, αλλα η σφαιρα εξοστρακιστηκε και πηγε στον πόρτα ενός σπιτιου. Επίσης οι χωριανοι μου ειπαν οτι απο τον θορυβο που εκανε το οπλο του Κωστα, κατάλαβε ότι, τα τα φυσιγγια ηταν αβολίδωτα και γι αυτο δεν υπηρχε κανενα θυμα.
Συζητώντας με τους χωριανούςυς και ενω ειχε περασει ωρα, κάποιοι είπαν ότι, είχε γίνει συμπλοκή και είχε σκοτωθεί ο Κωστας.
Εγω τοτε επειδή ανησύχησα για το παιδί μου πήγα στην Αστυνομία του Αργυροκάστρου. Εκει με πληροφορησαν οτι ειχαν σκοτώσει το γιο μου, χωρις να μου πουνε, πού έγινε η συμπλοκή, αλλά όπως εμαθα απο βοσκους σε ενα σημειο στο βουνο υπηρχαν αστυνομκοί χτες όλη ημέρα και το φρουρουσαν.
Μολις γυρισα στο σπιτι ενημερωσα τη γυναικα μου οτι Αλβανοι αστυνομικοί ειχαν σκοτωσει το γιό μας.
Σε ερώτηση του αστυνομικού, που έκανε την προανάκριση, εαν ο Κώστας είχε δεχτεί προκλητική, βίαιη ή η ρατσιστική συμπεριφορά από Αλβανούς αστυνομικούς, ο πατερας του Κώστα Κατσίφα απάντησε:
Ναι ! Στις 28. 10. 2017 του ειχε πει ενας Αλβανός αστυνομικός, να κατεβάσει την ελληνική σημαια από ενα κτίριο του χωριού, αλλά δεν την κατέβασε. Επισης πριν απο 5 χρόνια, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό μας και συγκεκριμένα στο μνημείο των πεσόντων, όπου βρίσκονταν επίσημα πρόσωπα από την ελληνική και την αλβανική κυβέρνηση, ο Κώστας κατεβασε απο τον ιστο την αλβανικη σημαια.
Απο αυτο το γεγονος πιστευω οτι τον ειχαν στο ματι. Μου είχε πει οτι η αλβανικη αστυνομία τον ειχε στο ματι και του ελεγα να προσεχει
Και κατέληξε:|
Από τον πρόεδρο του χωριού, ο οποίος ήτν πολύ κοντά στο σημειο, που έπεσε οι πυροβολισμοί έμαθα οτι, αμέσως πριν σταματησουν οι πυροβολισμοί ο γιος μου φωναξε Ζητω η Ελλάδα! Ζήτω  η Βόρεια Ηπειρος.
Επιθυμω η Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του παιδιού μου, γιατί οι Αλβανοί Αστυνομικοί τον σκοτωσαν εν ψυχρω και δεν ήταν σε άμυνα, όπως ισχυρίζονται. Θέλω να μας δοθεί η σορός του”.


Η ΜΗΤΕΡΑ

Είπε ακριβώς τα ίδια με τον σύζυγό της και συμπλήρωσε ότι, οι μαυροφορεμένοι αστυνομικοί, που εισέβαλαν στο σπίτι τους φώναζαν “ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ”.


Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Ο αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ιωαννίνων Νικόλαος Τσιρώνης κατέθεσε στις 30. 10.2018:
Είμαι αστυνομικός και υπηρετώ στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Ιωαννίνων. Σας γνωρίζω ότι απο έλεγχο, που έκανα στο ηλεκτρονικό αρχείο της Υπηρεσίας μας προκύπτει ότι, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, του Ιωάννη και της Βασιλείας είναι κάτοχος του υπ΄αριθμόν ΑΜ 646990 δελτίο αστυνομικής ταυτότητας”.