Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Σε πέντε δολοφονίες ψάχνουν ίχνη των εκτελεστών Μακρή


Ενα μεγάλο κύκλο αίματος, που άνοιξε στις 4 Ιανουαρίου 2017, με την επιθεση με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού εναντίον Ελληνα βαρυποινίτη κρατουμένου, από Αλβανούς, που ενεπλάκησαν μετέπειτα και στην δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, διερευνούν οι αστυνομικές Αρχές, στην προσπάθεια, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του επιχειρηματία Γιαννη Μακρή, στη Βούλα.
Στο επίκεντρο των υποθέσεων, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, η δολοφονία του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, στις 17 Ιανουαρίου 2018, έξω από το κατάστημα αυτοκινήτων του στο Χαϊδάρι, καθώς επίσης και η δολοφονία του 47χρονου «νονού» της νύκτας Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 έξω από σχολείο στα Γλυκά Νερά.
Σύμφωνα με παλαιότερους διαχωρισμούς, ο Γρίβας θεωρείται ότι, ανήκε σε ομάδα «αντίπαλη» εκείνης που φερόταν να είχε σχηματίσει ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και είχε αποφυλακισθεί το καλοκαίρι του 2016.
Ο Στεφανάκος τον τελευταίο χρόνο ηταν ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης υγραερίου με έδρα τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ενω είχε προσπαθήσει να συνεργασθεί με γνωστές εταιρείες σε θέματα καυσίμων και μεταφορών. Φέρεται να είχε επαφές με επιχειρηματίες και άτομα με ποινικές εμπλοκές στη Θεσσαλονίκη σχετικά με διακίνηση ειδών καυσίμων αλλά και επαφές με ιδιώτες στη Ζάκυνθο, τα ονόματα των οποίων έχουν αναφερθεί σε άλλη δολοφονία, το περασμένο καλοκαίρι, στο νησί.
Ένα ακόμη «συμβόλαιο θανάτου», με τη δολοφονία του «Καράφλα», ή «Νταίζη», ή “Σαμπρέλα», κατά κόσμον Μανώλη Καραγιάννη, που έπεσε νεκρος απο σφαίρες εκτελεστων τον περασμένο Ιούνιο, ξεσκονίζουν εκ νεου οι αστυνομικοι, καθώς φέρεται να το συσχετίζουν με την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου, με τον οποίον ανέπτυξαν θανάσιμη αντιπαλότητα. 
Το ενδιαφέρον των αστυνομικών έχει στραφεί και στη δολοφονια του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, γνωστού στον κόσμο της νύχτας ως «Μπου» ή «Μπούμπι», που δολοφονήθηκε, στους Αγίους Αναργύρους τον περασμένο Ιούνιο, θεωρείτο «βαρύ» όνομα στην αθηναϊκή νύχτα και συνεργάτης του φερόμενου ως αρχηγού της «Greek Mafia», Βασίλη Στεφανάκου.
Ο Λίτσας ήταν ενταγμένος στην ομάδα του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος στις 3 Μαΐου του 2017 δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Γλυκά Νερά.
Οι δυο τους συμμετείχαν στην ομάδα του «Καράφλα», ενω όλοι ήταν σε αντιπαλότητα με την ομάδα του Χαϊδαρίου και ιδίως με τον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2018, έξω από το γραφείο του στο Χαϊδάρι.
Στην αρχή της πορείας του στη νύχτα ο Λιτσας ανήκε στην ομάδα του Βασίλη Στεφανάκου, ωστόσο στη συνέχεια εντάχθηκε σε αυτήν του «Καράφλα», «Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», που θεωρήθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου με τον οποίο είχε αντιπαλότητα από το 2008.
Ο «Καράφλας» αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2017, έναν χρόνο μετά την αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου.
Στις 4 Ιανουαρίου 2017 μαχαιρώθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από τους Αλβανούς ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε συμβόλαιο θανάτου για 50.000 ευρώ και είχε επιχειρηθεί δολοφονία του με δηλητηριασμένο φαγητό.
«Εισπράκτορας» της ομάδας του «Καράφλα» φερόταν ότι ήταν ο Βασίλης Γρίβας, ενώ τρίτος τη τάξει θεωρούνταν ο Γιώργος Λίτσας.

Μία ακόμη δολοφονία, για την οποία είχε «ερωτηθεί» από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο Μανώλης Καραγιάννης ήταν του Σπύρου Παπαχρήστου, απόστρατου αξιωματικού των ΕΚΑΜ, που μέχρι σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη.
Ο Παπαχρήστου εργαζόταν ως υπεύθυνος ασφαλείας για την οικογένεια Λάτση, φέρεται ότι, είχε στενές σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο και με γνωστό εφοπλιστη, ενω το όνομα του είχε εμπλακεί σε σοβαρή υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών, που είχαν κατηγορηθεί ως «εισπράκτορες» χρηματικών ποσών από «προστασίες» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, χωρίς ωστόσο να αποδειχτεί τίποτα από όλα αυτα, καθώς αργότερα απαλλάχθηκε τον κατηγοριών.
Ο  Σπύρος Παπαχρήστος είχε δολοφονηθεί από αγνώστους την Πρωτομαγιά, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Νωρίτερα είχε γευματίσει στο ίδιο κατάστημα με γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, όπου είχαν συζητήσει για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο «νησί των ανέμων».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μακρής μέσω της εταιρείας του, σχεδίαζε εκείνη την εποχή την επέκταση του στη νύχτα της Μυκόνου, με όχημα τις διασυνδέσεις του πρώην αστυνομικου Σπύρου Παπαχρήστου