Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Να ποιοί έδωσαν το κύκλωμα κοκαίνης" με το γιό της αστρολόγου"

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την Μαίρη Μπενέα στο "Μαζί σου", για το γιό της αστρολόγου και το κύκλωμα κοκαίνης.
Δείτε το βίντεο της εκπομπής στο 0:55:00http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/mazi-sou/2018-11-19-11

Δύο πρόσωπα – κλειδιά, που θεωρούνται προστατευόμενοι μάρτυρες και βασει ειδικής διαδικασίας δεν θα αποκαλυφτεί ποτέ η ταυτότητα τους, λειτούργησαν ως “Δούρειος Ιππος” της Δίωξης Ναρκωτικών, που σε συνεργασία με την Αμερικάνικη DIA, κατάφεραν γερό χτύπημα στο διεθνές καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο προσπάθησε να μεταφέρει ποσότητα 382 κιλών κοκαίνης από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων και του 40χρονου γιού γνωστής αστρολόγου, ο οποίος απολογείται σήμερα στην 3η ανακρίτρια ναρκωτικών, ως υπεύθυνος, για το σκάφος, που θα μετέφερε τα ναρκωτικά.
Μαζί του απολογούνται 63χρονος έμπορος αυτοκινήτων και 41χρονος Αλβανός.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, προκειμένου να προστατευτεί η ταυτότητα τους, οι δύο μάρτυρες – κλειδί, κάνοντας χρήση ειδικής διαδικασίας, που ορίζει ο νόμος, δεν πρόκειται να εμφανιστούν και να καταθέσουν στην 3η ανακρίτρια ναρκωτικών Ειρήνη Πουλιδάκη, η οποία χειρίζεται τη σοβαρότατη υπόθεση.
Αντίθετα, με απόλυτη μυστικότητα θα καταθέσει για λογαριασμό τους αστυνομικός, ο οποίος θα μεταφέρει όλα όσα είπαν σε εκείνον.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προκειμένου να γίνουν όλα τα παραπανω και να αξιοποιηθούν σημαντικότατες πληροφορίες, για το κύκλωμα κοκαίνης, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές έκαναν χρήση ανακριτικής διείσδυσης στην έρευνα.
Δηλαδή, εκδόθηκε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, με το οποίο δόθηκε η άδεια σε δύο πρόσωπα, να μεταβούν στο Εκουαδόρ, να διεισδύσουν στο κυκλωμα και να χρησιμοποιηθούν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, δίνοντας σημαντικότατες πληροφορίες και στοιχεία, που οδήγησαν στη σύλληψη, μέχρι στιγμής 10 προσώπων, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, για τη μεταφορά των ναρκωτικών και τη χρηματοδότηση του φορτίου κοκαίνης.
Η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων καλύπτεται με απόλυτη μυστικότητα και όπως λένε οι ανακριτικές αρχές, τα στοιχεία τους δεν πρόκειται να αποκαλυφτούν ποτέ, αλλά ακόμη και στο δικαστήριο θα καταθέσουν από ειδικό χώρο, με αλλοιωμένη φωνή.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η προστασία της ανωνυμίας των δύο μαρτύρων είναι και ο λόγος, που μέχρι τώρα, οι καταθέσεις τους δεν έχουν μπει στη δικογραφία.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι ελληνικές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, σε συνεργασία με τις αμερικανικές, τις γαλλικές και τις ολλανδικές εξετάζουν το ενδεχόμενο η υπόθεση των 382 κιλών κοκαίνης να συνδέεται με άλλη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών, διεθνούς εμβέλειας, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και είχε προαναγγελθεί, όπως και των 382 κιλών κόκας, σε εκδήλωση στην εταιρια Δικαστικών Μελετών από τον εισαγγελέα, που εκροσωπεί τη χώρα μας στη Eurojust, Πάρη Αδάμη.
Στο μεταξύ πληθαίνουν οι αποκαλύψεις, για τους τρεις συλληφθέντες, για το κύκλωμα των 382 κιλών κοκαίνης, μεταξύ των οποίων είναι και ο γιός της γνωστής αστρολόγου.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο στόχαστρο της ανακριτικής έρευνας έχει μπει το πελατολόγιο ενός καφέ μπιστρό, στο Παλαιό Φάληρο, που ανήκει στην οικογένεια του κατηγορούμενου γιού της αστρολόγου, καθώς φέρεται ότι, εκεί, σύχναζαν και εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί, χωρις φυσικά αυτό να θεωρειται επιληψιμο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, ενω επτά ακόμη συνελήφθησαν στο Εκουαδόρ και πρόκειται να ζητηθεί η έκδοση τους στη χώρα μας.
Σύμφωνα με όσα είναι γνωστα, ο γιός της αστρολόγου με τους δύο συγκατηγορουμένους του, συνεργάστηκαν με 6 υπηκόους Εκουαδόρ, οι οποίοι είχαν αναλάβει να βρουν ένα ιστιοπλοϊκό, που θα προετοίμαζαν κατάλληλα (  ανεύρεση πληρώματος, αγορά εξαρτημάτων, τροποποιήσεις στο πλοίο για φύλαξη των ναρκωτικών)με τις απαραίτητες αλλαγές και τη στελέχωση του, προκειμένου να μεταφέρουν μία τεράστια ποσότητα ναρκωτικών από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία. 
Πράγματι στις 10 με 12 Νοεμβρίου, τα έξι μέλη της οργάνωσης του Εκουαδόρ προμηθεύτηκαν μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία είχαν σκοπό να μεταφέρουν ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο χώρες για λογαριασμό των Ελλήνων συνεργών τους μέσω του ιστιοπλοϊκού σκάφους, το οποίο είχανε αγοράσει με την επωνυμία sunset. Κατά την σύλληψη τους στο Εκουαδόρ κατασχέθηκαν 332 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 382 κιλών.
Τα εκτιμώμενα έσοδα για την εγκληματική οργάνωση από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης ανέρχονται στα 11 εκατομμύρια €.
Εγκέφαλος και αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ο 63χρονος, με άμεσο συνεργάτη του τον Αλβανό και τον γιό της αστρολόγου, να είναι αυτός ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τον έλεγχο την διεκπεραίωση και τις λεπτομέρειες για την μεταφορά της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.
Σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, στην δίωξη ναρκωτικών ήρθαν πληροφορίες για την δράση της συγκεκριμένης οργανώσεις και αμέσως οι ελληνικές αρχές και με άρση τηλεφωνικού απορρήτου, την οποία ζήτησαν, ξεκίνησαν να τους παρακολουθούν. Οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί και συναντιόντουσαν κάτω από άκρα μυστικότητα. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018 ο τρίτος κατηγορούμενος γιος της αστρολόγου μετέβη αεροπορικώς από την Αθήνα στο Εκουαδόρ, προκειμένου να  συναντήσει τα εκεί μέλη της οργάνωσης και να ελέγξει το ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο το κύκλωμα είχε ήδη αγοράσει. Φέρεται σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι να είχαν χρηματοδότηση τη συγκεκριμένη επιχείρηση με 29.000 €. 

Δύο μέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να συντονίσει  την εκεί επιχείρηση και να είναι σε άμεση συνεργασία, για να δίνει πληροφορίες στην Ελλάδα, πήγε στο Εκουαδόρ.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στις 14 Νοεμβρίου, αφού ο  63χρονος βγήκε στο μπαλκόνι κρατώντας ένα περίστροφο, αλλά δεν προέβαλε άλλη αντίσταση.. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο ηλεκτρονική ζυγαριές ακριβείας και δύο πιστόλια.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενoι  αρνήθηκαν  να απολογηθούν στην προανάκριση, ενώ ο γιος της αστρολόγου ανέφερε ότι, όντως επισκέφτηκε του Εκουαδόρ αλλά αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση του με τα ναρκωτικά.
Φέρεται να υποστήριξε προανακριτικά ότι συνεργαζόταν με τον 63χρονο έμπορο αυτοκινήτων και ταξίδεψε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο μίας δουλειάς για μεταφορά κακάο.
Φέρεται να υποστήριξε ότι, τα πρόσωπα με τα οποία θα έκλεινε τη δουλειά του ζήτησαν ως χάρη να δει και να φωτογραφίσει ένα σκάφος και στη συνέχεια να παραδώσει τις φωτογραφίες σε έναν Αλβανό στην Ελλάδα και να του υποδείξει κάποιον σκίπερ.
Ισχυρίστηκε ότι, του ζήτησαν να τους βοηθήσει να φτιάξουν ελληνικά χαρτιά και ότι, ο ίδιος αφού είδε το σκάφος, το φωτογράφισε και έφυγε χωρίς να δει κατι παράνομο.
Ωστόσο, ο γιος της αστρολόγου, όπως επεσήμανε, όταν πια επέστρεψε στην Ελλάδα οι άνθρωποι απ το Εκουαδόρ τον πίεζαν να τους κανονίσει τα έγγραφα του σκάφους και τότε, όπως ισχυρίζεται άρχισε να υποψιάζεται ότι, δεν προοριζόταν για μεταφορά κακάο, αλλά ίσως για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Αρχισε να απομακρύνεται από τα πρόσωπα που συνάντησε στο Εκουαδόρ, κάτι που όπως   λέει του το επεσήμανε και ο συγκατηγορούμενός του έμπορος αυτοκινήτων, λέγοντάς του   ότι αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα.
Διαβάστε το διαβιβαστικό της δικογραφίας: