Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ως ύποπτος για τους νεκρούς στο Μάτι κατέθεσε στους εισαγγελείς ο δήμαρχος Ραφήνας, που ισχυρίστηκε ότι, όλα ήταν.. άψογα!


Ανοιξε ο χορός των υπόπτων, για τους νεκρούς στο Μάτι, με το δήμαρχο Ραφήνας Γιώργο Μπουρνούς, ο οποίος ήταν ο πρώτος, που έδωσε έγγραφες εξηγήσεις στους εισαγγελείς, που διενεργούν έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ακολουθούν, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, στελέχη της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, καθώς και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άλλοι.
Στις 70 σελίδες του υπομνήματος του ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε σε όσα εκείνος υποστηρίζει ότι, έγιναν πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά, καθώς επίσης στην οργανωτική δομή του δήμου Ραφήνας για την πυρασφάλεια, ενώ υποστήριξε ότι, έγινε έγκυρη ενημέρωση κατοίκων και μαθητών, καθαρισμός των οικοπέδων και την πιστοποίηση των εθελοντών, υποστηρίζοντας ότι, η ετοιμότητα του δήμου του βρισκόταν στο 100%.
Ο δήμαρχος Ραφήνας ισχυρίστηκε επίσης ότι, ο ίδιος βρέθηκε στην Πεντέλη και πήρε μέρος στην πυρόσβεση, εγκαταλείποντας το σπίτι του το οποίο υπέστη τεράστιες ζημιές από την φωτιά, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που, όπως λέει, έκανε για την αποκατάσταση των πληγέντων, την παροχή των επιδομάτων, την επιλογή των εθελοντών για την προσφορά βοήθειας κ.α.