Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Στον... εισαγγελέα πετάει τη μπάλα της βίας ο Αυγενάκης!

Με τη σημερινή, διπλή, επίθεση στον διαιτητή Ευαγγέλου, ανέρχονται σε 34  τα περιστατικά βίας, που δέχθηκαν διαιτητές ή μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από καταβολής Super League.
Αλλά και παλιότερα είχαν σημειωθεί παρόμοιες επιθέσεις με δράστες κυρίως - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - αγνώστους!
Η φωτιά στο καθαριστήριο του Γιώργου Δούρου τον Φεβρουάριο του 2000, ο ξυλοδαρμός του διαιτητή Μπάκα τον Μάϊο του 1995, οι σφαίρες στον πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα, πατέρα του ρέφερι Ηλία Σπάθα, τον Ιούλιο του 2000, Η άγρια επίθεση στον διαιτητή Φίλιππο Μπάκα, το 1995, με λοστούς, από δέκα αγνώστους, ενώ βρισκόταν σε ταξί, είναι ορισμένες από τις αιματηρές σελίδες του ποδοσφαίρου, προ Super League.
Με όλες αυτές τις υποθέσεις, από τότε μέχρι σήμερα, ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως, καθώς επρόκειτο, για κακουργήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα.
Παρ΄όλα αυτά, ούτε δράστες βρέθηκαν, ούτε οι ηθικοί αυτουργοί τιμωρήθηκαν, ούτε η βία σταμάτησε!.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, πήρε θέση για τα κρούσματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποδεικνύοντας απλώς το αυτονόητο: Oτι τον λόγο πλέον έχουν οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη, που θα παρενέβαιναν ούτως ή αλλως, όπως έχει γίνει, γιά κάθε περιστατικό βίας στο παρελθόν.
Μήπως, η ιστορία καταδεικνύει κ. Αυγενάκη ότι, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνον από εισαγγελείς και δικαστές?