Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μητέρα Τοπαλούδη: "Δολοφόνοι. Θα σας πάρω την ψυχή.."

Με τις σπαρακτικές κραυγές της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, που δεν άντεξε να αντικρύσει τους δύο κατηγορούμενους, που σκότωσαν το παιδί της, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη, γιά τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας .
 Ασυγκράτητη η μητέρα μέσα στη δικαστική αίθουσα, φώναζε « Δολοφόνοι. Θα σας πάρω την ψυχή ...», ενώ οι δικοί της άνθρωποι προσπαθούσαν να την συγκρατήσουν.
«Κατέστρεψαν το παιδί μου και τη ζωή μου και εγώ πρέπει να τους βλέπω ... Όχι...», συνέχιζε με ουρλιαχτά...
Πρόεδρος: Ηρεμήστε, βγείτε λίγο από την αίθουσα για να ηρεμήσετε.
Η γυναίκα οδηγήθηκε υποβασταζόμενη έξω από τη δικαστική αίθουσα και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία.
Προσερχόμενος στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, έκανε λόγο για «τραγωδία πρωτοφανή για τα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά», σημειώνοντας πως μόνη αντίστοιχη υπόθεση με τόσο νεαρά παιδιά είναι αυτή των σατανιστών.
Αναφορικά με τη στάση, που θα τηρήσει στο δικαστήριο, τόνισε ότι, η πλευρά της οικογένειας θα προσπαθήσει με ευπρέπεια να υποστηρίξει την κατηγορία και να βοηθήσει το δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση».

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Μαντάς, που εκπροσωπεί τον 21χρονο Ροδίτη κατηγορούμενο, δήλωσε: «Προσερχόμαστε σήμερα στο δικαστήριο με ένα αίσθημα ταπείνωσης και μία σπαρακτική κραυγή δημόσιας συγγνώμης, για την οποία όμως κατανοούμε πως δεν είναι ικανή να φέρει πίσω την κοπέλα που χάθηκε, δεν είναι ικανή να φέρει πίσω μια ανθρώπινη ζωή. Με νηφαλιότητα έχουμε προσδοκία ότι το δικαστήριο θα σταθμίσει όλες τις παραμέτρους, νομικές και πραγματικές, αυτής της υπόθεσης, και η δικαιοσύνη με τρόπο αντικειμενικό θα επιτελέσει το καθήκον της. Αίσθημα ταπείνωσης, σπαρακτική κραυγή συγγνώμης, σε αυτές τις δύο τοποθετήσεις εστιάζεται η θέση του Έλληνα κατηγορούμενου».