Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Zωή Κωνσταντοπούλου: "Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, είστε φοβεροί παλληκαράδες"!

Eνα άγριο πολιτικό δικαστικό θρίλερ καταγγέλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το Ρώσο Αλεξάντερ Βίνικ, κατηγορούμενο, γιά την υπόθεση του διαδικτιακού νομίσματος, που βρίσκεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο στο Παρίσι, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του εναντίον της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, για την έκδοσή του αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της Ζωής, που είναι συνήγορος του, “ο Αλεξάντερ βρίσκεται στο Νοσοκομείο Hotel Dieu στο Παρίσι όπως με ενημέρωσε η γαλλίδα συνάδελφός μου, την ώρα που οι ελληνικές αρχές κρύβονται και παριστάνουν τις ανήξερες. Δεν της έχουν επιτρέψει ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση! Έστειλα ήδη αίτημα να αναβληθεί η ακρόασή του για αύριο
Αν αυτό δεν είναι πλήρης ισοπέδωση του Κράτους Δικαίου, τι είναι;”.
Ακολούθησαν άλλες αναρτήσεις, όπως:
“Σήμερα ανακοίνωσαν στον Αλεξάντερ Βίννικ ότι, του απαγορεύουν να καλεί οποιονδήποτε τηλεφωνικά εκτός από εμένα, τον Ρώσο συνήγορό του και τη γυναίκα του.
Μετά από λίγο του ανακοίνωσαν ότι μπορεί να καλεί μόνο εμένα.
Μετά από λίγο του δήλωσαν ότι απαγορεύεται να τον καλώ εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στο Νοσοκομείο.
Ο Αλεξάντερ βρίσκεται στην 33η ημέρα απεργίας πείνας.
Χθες εμποδίσθηκε η εξέτασή του από ιατρό, που απέστειλε η Πρεσβεία της Ρωσίας.
Με κάθε τρόπο η Κυβέρνηση προσπαθεί να τον τρομοκρατήσει, να τον απελπίσει, να τον πανικοβάλει, σε μια στιγμή μεγάλης αγωνίας, ενώ η υγεία του έχει επιδεινωθεί.
Διακόπτουν τις επικοινωνίες του ώστε να γίνει τι; Να κάνουν τι;
Ένας άνθρωπος 30 μήνες έγκλειστος, χωρίς κατηγορία, στα όρια της ύπαρξης, που παλεύει με μόνο όπλο το σώμα του και τη ζωή του, υφίσταται και ψυχολογικό πόλεμο.
Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, είστε φοβεροί παλληκαράδες, που τα βάζετε με έναν άνθρωπο κρατούμενο, άρρωστο, εξουθενωμένο κι απελπισμένο
Κυρία Σακελλαροπούλου, είστε μεγάλη υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δεχθήκατε να εφορμήσετε στα δικαιώματα αυτού του ανθρώπου και να του στερήσετε όσα απολαμβάνει κάθε άνθρωπος, ακόμη κ τη δίκαιη δίκη, και αύριο θα σας ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εξουθένωση, ο βασανισμός και η εξόντωση αυτού του ανθρώπου είναι έγκλημα.
Αυτοί που το διαπράττουν, αργά ή γρήγορα θα ελεγχθούν”.
Eνώ σε προηγούμενες αναρτήσεις η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο γιά “απαγωγή”:
Ο Αλεξάντερ απήχθη, χωρίς να υπάρχει ούτε η απόφαση του ΣτΕ, που από μόνη της ΔΕΝ είναι εκτελεστή! Εγώ αναχώρησα απ´το ΣτΕ στις 16.38, την ώρα που πήρε στα χέρια του την απόφαση ο εκπρόσωπος του Υπουργού. Η γιατρός του Αλεξάντερ με ενημέρωσε ότι τον πήραν αστυνομικοί μια ώρα νωρίτερα τουλάχιστον, χωρίς να έχει μπορέσει ούτε η ίδια να τον δει. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη του. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε μαζί μου πριν λίγο και μου δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκεται ο Αλεξάντερ”.

Eπίσης:

Καμμία ενημέρωση μέχρι αυτή τη στιγμή για το πού βρίσκεται ο Αλεξάντερ Βίννικ.
Είμαι αυτή τη στιγμή στο γραφείο Υπουργού Δικαιοσύνης, όπου δεν γνωρίζουν τίποτε. Ο Υπουργός διαμηνύει στη γραμματεία του ότι «είναι σε συνάντηση με τους θεσμούς και θα μου απαντήσει όταν τελειώσει»....
Ο Υπουργός είναι γιατρός.
Ο Αλεξάντερ είναι στην 35η ημέρα απεργίας πείνας, εξασθενημένος, αποκομμένος και σίγουρα φοβισμένος, αφού τον πήραν χωρίς να τον έχω δει και να έχω μιλήσει μαζί του
Όσοι συνέπραξαν σε αυτό το έγκλημα θα κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ;

Kαι:

Πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς ότι «εντέλλονται να τον παραδώσουν», η τύχη του αγνοείται, ο Υπουργός Τσιάρας δεν απαντά. Από χθες το βράδυ δεν έχει καταστεί δυνατή καμμία επικοινωνία μαζί του.
Η απόφαση ΣτΕ καθαρογράφηκε σήμερα 16.00
Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί.
Ζητώ επίσημα ενημέρωση πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αλεξάντερ.
Ως συνήγορός του δεν γνωρίζω πού βρίσκεται και ζητώ να έχω ενημέρωση και επικοινωνία μαζί του ΑΜΕΣΑ. Είναι ασθενής στην 35η ημέρα απεργίας πείνας”.

Eπιπλέον:

Ο Αλεξάντερ με πήρε τηλέφωνο μέσω του φρουρού της Εξωτερικής φρουράς. Ελέγχουν πλέον και ποιον καλεί. Μου παραπονέθηκε ότι δεν του επέτρεψαν να καλέσει τον Ρώσο δικηγόρο του. Ζήτησα εξηγήσεις από τον φρουρό, ο οποίος μου δήλωσε ότι «δεν επιτρέπεται, γιατί δεν έχει διασταυρωθεί ο αριθμός κλήσης»! Στη συνέχεια μου έκλεισε το τηλέφωνο και έκτοτε δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Αλεξάντερ.
Παρεμπόδιση επικοινωνίας με συνήγορο αλλά και έλεγχος περιεχομένου επικοινωνίας κρατουμένου, ασθενούς, απεργού πείνας.
Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Τσιάρας ακούν ή είναι απασχολημένοι με την «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ το κράτος δικαίου»;

Η υπόθεση Βίννικ είναι μια υπόθεση ξεκάθαρης παραβίασης των βασικών συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενός πολίτη άλλης χώρας που Δεν διώκεται για τίποτε στην Ελλάδα. Ο τρόπος που συνδέεται με την εκλογή της νέας προέδρου της Δημοκρατίας, Aικατερίνης Σακελλαροπούλου, είναι κατ’ ελάχιστον σκανδαλώδης. Ομως, δεν είναι αυτό το μόνο σκάνδαλο, ούτε το μικρότερο”.