Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Φιάσκο της αστυνομίας: Δεν ήταν πυροβολισμοί, αλλά... εξάτμιση!



Σε ένα απίστευτο φιάσκο... χουλυγουντιανής έμπνευσης,  εξελίχτηκε υπόθεση καταδίωξης τριών Ρομά, που κατέληξε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (Κακουργιοδικείο), ως απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους καταδίωξαν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" στη στήλη "Η ΕΝΟΧΟΣ", το δικαστήριο κατέληξε στο ότι, οι πυροβολισμοί, που κατά το κατηγορητήριο, δέχτηκαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ από τους Ρομά, ήταν ο θόρυβος από την... εξάτμιση του αυτοκινήτους τους!
Αυτό επικαλέστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Μιχάλης Μοδές, ο οποίος υποστήριξε ότι, “το ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας SKODA, που οδηγούσαν οι κατηγορούμενοι είχε υποστεί ειδική μετατροπή στη μηχανή, η οποία “φορούσε” κινητήρα 350 ίππων, με αποτέλεσμα ο θόρυβος από την εξάτμιση να μπερδέψει τους αστυνομικούς, που θεώρησαν οτι, δέχονται πυροβολισμούς”.
Στην απαλλακτική κρίση του δικαστηρίου, που βασίστηκε στις αμφιβολίες περί της ενοχής των κατηγορουμένων, έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι, δεν βρέθηκαν ούτε κάλυκες από τις σφαίρες, ούτε και όπλο, ενώ διατυπώθηκαν από τους αστυνομικούς και αμφιβολίες ως προς τα πρόσωπα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκείνοι τη νύχτα κατάφεραν, να διαφύγουν.
Γι' αυτό το λόγο και το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών (3479/2014_, που τους παρέπεμψε σε δίκη, γιά “απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή”, τους απάλλαξε από την κατηγορία της “διακεκριμένης μεταφοράς όπλου”.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη δικογραφία, “στις 24 Ιουλίου του 2012, στις 9.20, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής Γεώργιος Ρ. και Κωνσταντίνος Π., εντόπισαν το υπ΄αρ. Κυκλοφορίας ΖΧΗ-3572 αυτοκίνητο μάρκας SKODA, χρώματος ασημί, να κινείται ύποπτα και το ακολούθησαν από απόσταση ασφαλείας, ενώ ενημερωσαν το Κέντρο, για ενισχύσεις . Οταν ο οδηγός έστριψε στην οδό Αγίων Αναργύρων, με κατεύθυνση τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, μέσω της περιφερειακής οδού Διυλιστηρίων, στη θέσηTζαβερδέλα”, το άτομο, που καθόταν στο πίσω κάθισμα, αντιλαμβανόμενο το σήμα των αστυνομικών και τις προθέσεις τους, για αστυνομικό έλεγχο, έβγαλε το σώμα του έξω από το παράθυρο και εν κινήσει πυροβόλησε προς το μέρος των αστυνομικών, με πυροβόλο όπλο (προδήλως περίστροφο), χωρίς – ευτυχώς, να πραγματοποιηθεί ο ανθρωποκτόνος σκοπός του.
Οι τρεις Ρομά, που διέφυγαν τη νύχτα της 24ης Ιουλίου 2012, στον Ασπρόπυργο, παρέμεναν ασύλληπτοι επί μήνες.
Ο 22ος τακτικός ανακριτής, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση, είχε εκδόσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός εκ των κατηγορουμένων, στον οποίον ανήκε το ΙΧ.
Οταν ο καταζητούμενος εμφανίστηκε στο Τ. Α. Ασπροπύργου, για να δηλώσει το παρόν, γιά εμπλοκή σε άλλη ποινική υπόθεση, στην οποία ήταν ελεύθερος με όρους, συνελήφθη και έδωσε τα στοιχεία των συνεπιβατών του.
Τελικά οι δύο από τους τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη.