Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Πού θα πάει η... βαλίτσα στη Δικαιοσύνη; (3)

Πολύ μεγάλη η... ουρά στις απεραίωτες ποινικές δικογραφίες του 2019.
Σε συνέχεια των προηγούμενων αναρτήσεων και των αποκαλύψεων της στήλης "Η ΕΝΟΧΟΣ" στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", το... ρεκόρ φέρεται να κατέχει αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος πέτυχε, να “παρουσιάζει εκκρεμότητα σε 10.396” υποθέσεις.
Από αυτές κατάφερε να επιστρέψει επεξεργασμένες 8124 μηνύσεις, με καθυστέρηση άνω των 106 ημερών, που είναι το όριο.
Η επιθεώρηση τον θεωρεί “απόλυτα δικαιολογημένο”, “ενόψει του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού μηνύσεων, που του ανατέθηκαν προς επεξεργασία”.
Για να λέμε, όμως  και του.. “στραβού το δίκιο”, είναι απίστευτος ο όγκος των μηνύσεων, τις οποίες καταθέτουν οι πολίτες στην Εισαγγελίας της Αθήνας, γεγονός, που καταδεικνύει τάσεις... μηνυσιομανίας!
Δύο από τους αντεισαγγελείς, που παρουσίασαν καθυστερήσεις στις δικογραφίες, κατά τον έλεγχο της επιθεώρησης, είχαν να επεξεργαστούν συνολικά 9.593 μηνύσεις, από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι τον Ιούλιο του 2019.
Και οι δύο θεωρούνται “απολύτως δικαιολογημένοι”, γιά την αργοπορία, που εμφάνισαν, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των μηνύσεων, που χρεώθηκαν.
Τα στοιχεία μιλάνε μόνα τους:
πρώτος αντεισαγγελέας παρουσίαζε εκκρεμότητα 5.178 δικογραφιών, οι οποίες επεστράφησαν εξεξεργασμένες, με μεγάλη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, 3 ανακριτικές δικογραφίες, 2 προανακριτικές, 78 προκαταρκτικές και 5095 μηνύσεις!!
Στο ίδιο πλαίσιο και ο συνάδελφος του, ο οποίος παρουσίασε εκκρεμότητα 4.834 δικογραφιών, εκ των οποίων οι 4.498 ήταν μηνύσεις...