Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοχρονιά στη φυλακή, επειδή εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!


Πρωτοχρονιά στη φυλακή έκανε 60χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών, επειδή επί δύο χρόνια, από το 2010 – μέχρι το 2012, εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του!
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, καθώς εντοπίστηκε από ΑΤΜ, να κάνει ανάληψη τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη έξι ετών, για συνολικό ποσόν 30.700 ευρω.
Ασκησε έφεση, η οποία απορρίφτηκε ως ανυποστήρικτη, καθώς δεν εμφανίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τότε.
Το εφετείο αναστολών απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της ποινής του, με αποτέλεσμα, να οδηγηθεί στη φυλακή.
Η εισαγγελέας εφετών και εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελαροπούλου, η οποία ήταν εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 60χρονου κατηγορούμενου και τον έστειλε στον Κορυδαλλό, υποστήριξε ότι, “αποτελεί πλέον μείζον κοινωνικό πρόβλημα, για την ελληνική κοινωνία, το φαινόμενο του, να προσπαθούν να επιβιώσουν ελληνικές οικογένειες, καρπούμενες τις συντάξεις αποβιωσάντων συγγενών τους”.
Η κ. Σακελαροπούλου, στην πρόταση της, την οποία υιοθέτησε το δικαστήριο, ζήτησε να απορριφτεί η αίτηση του  κατηγορούμενου και έφερε ως παράδειγμα υποθέσεις, τις οποίες έχει δικάσει η ίδια και τόνισε: “το τελευταίο διάστημα έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη δικογραφίες και μάλιστα κακουργηματικού αντικειμένου, με κατηγορούμενους, που καταδικάστηκαν, επειδή εισέπρατταν συντάξεις νεκρών συγγενών τους”.
Ως λύση, η εισαγγελέας πρότεινε “την επικαιροποίηση των στοιχείων των δικαιούχων από τις τράπεζες” .
Ο 60χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστήριξε ότι, δεν ήξερε πως κάποιος εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του, μετά το θάνατο της, ενώ το απέδωσε στην αλλοδαπή οικιακή βοηθό!