Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Χάθηκε η δικογραφία;

Η δικογραφία, που αφορά γυναίκα, στην οποία φέρεται ότι, ανήκε ο λογαριασμός στο facebook, που αναρτούσε χυδαία μηνύματα σε βάρος της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, χάθηκε.. στη διαδρομή  καθώς έξι μήνες μετά τον εντοπισμό της από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, δεν έχει φτάσει ακόμη στην Εισαγγελία Αθήνας!
Ετσι, παρά την επίμονη προσπάθεια της εποπτεύουσας τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εισαγγελέα εφετών Βιργινίας Σακελαροπούλου, η οποία συνέβαλλε και βρέθηκε το πρόσωπο, που φέρεται ότι, κρυβόταν πίσω από μία σειρά από χυδαία μηνύματα, τα οποία εμφανίστηκαν στο προφίλ της άτυχης κοπέλας στο Facebook, το διάστημα που είχε δολοφονηθεί και την αναζητούσαν οι γονείς της, η υπόθεση παραμένει στον αέρα.
Τα υβριστικά μηνύματα αναρτήθηκαν τις ημέρες που είχε εξαφανιστεί η 21χρονη φοιτήτρια στη Ρόδο, για τη δολοφονία της οποίας δικάζονται ο 20χρονος Ροδίτης και ο 19χρονος Αλβανός, αύριο το  πρωί, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Οπως αποκαλύφτηκε από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που – με παραγγελία της κ. Σακελαροπούλου - αναζήτησε στοιχεία από το facebook σε βάθος 6 μηνών πριν από το περιστατικό, έσπασαν οι κωδικοί και διαπιστώθηκε ότι, το προφίλ, που έγραφε υβριστικά και εξευτελιστικά σχόλια, ανήκε σε μία γυναίκα, η οποία μένει στον Κολωνό.
Το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση της φερομένης ως δράστη γνωστοποιήθηκαν στις Αρχές, από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, που έδωσε τα στοιχεία.
Κι ενώ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, που είχε αρμοδιότητα λόγω του τόπου κατοικίας των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι είχαν κάνει μήνηση κατ΄αγνώστων, ακόμη δεν έχει κληθεί από την Εισαγγελία Αθήνας, για να δώσει εξηγήσεις η γυναίκα, στην οποία φέρεται ότι, ανήκε ο λογαριασμός στο facebook, που αναρτούσε τα χυδαία μηνύματα.