Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Κοινά σημεία με τη δολοφονία Μακρή, στη δολοφονική απόπειρα κατά Κοβάσεβιτς

Κοινά σημεία με τη δολοφονία του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή,  "βλέπουν" οι αξιωματικοί της αστυνομίας, στη δολοφονική απόπειρα εναντίον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, το βράδυ της Τρίτης έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα.
Ο άγνωστος, που πυροβόλησε τον 47χρονο Σέρβο, τον περίμενε έξω από το σπίτι του, στην οδό Ελπίδος και κατευθύνθηκε εναντίον του, με το πιστόλι στα χέρια, πυροβόλησε, χωρίς ευτυχώς να τον πετύχει  και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο μικρό όχημα και εξαφανίστηκε.
Με παρόμοιο τρόπο δολοφονήθηκε ο  επιχειρηματίας Γιάννης Μακρής, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, στις 31 Οκτωβρίου του 2018. 
Ο 47χρονος επιχειρηματίας εκείνο το βράδυ, λίγο πριν τις 9, έφευγε από την πολυτελή μεζονέτα του με προορισμό το νέο του κατάστημα με υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η σύζυγός του, Βικτώρια Καρύδα βρισκόταν σε μια επίδειξη μόδας. 
Ο Γιάννης Μακρής βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο Smart του το οποίο είχε παρκαρισμένο μερικά μέτρα από την πόρτα του. 
Ο εκτελεστής τον πλησίασε στο παράθυρο και τον πυροβόλησε. Ο Γιάννης Μακρής βγήκε από το αυτοκίνητό του, διάνυσε  κάποια μέτρα, τραυματισμένος, αλλά ο δολόφονος του έριξε τη χαριστική βολή. 
Όπως είπε ο Κοβάσεβιτς, πρόλαβε ενστικτωδώς να πέσει κάτω από τη δεξιά πλευρά, για να αποφύγει τα πυρά, με αποτέλεσμα από την πτώση να τραυματιστεί στο γόνατο και να οδηγηθεί στο Ασκληπιείο Βούλας για τις πρώτες βοήθειες.
Όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, δεν αναγνώρισε τον ένοπλο, ενώ αναμένεται να καταθέσει λεπτομέρειες, για το αν δεχόταν απειλές, αν κάποιοι τον εκβίαζαν ή αν είχε διαφορές, που να δικαιολογούν αυτή την ακραία πράξη.
Σύμφωνα με την άποψη αξιωματικών της Ασφάλειας, ο άγνωστος  πυροβόλησε τον Κοβάσεβιτς από πολύ κοντά και πιθανότατα αν ήθελε να τον πετύχει θα το είχε κάνει. Πιθανόν κάποιοι, να ήθελαν να του στείλουν ένα μήνυμα.
Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι, ο άγνωστος είχε σίγουρα συνεργό και πιθανότατα ήταν επαγγελματίες, αφού μετά το χτύπημα φρόντισαν να κάψουν το αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα τους. 
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, εξετάζουν μάρτυρες, γιά να συλλέξουν στοιχεία, ωστόσο όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής οικονομικές διαφορές του πρώην ποδοσφαιριστή, με τον εντολέα του εκτελεστή.
Για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο 2019 και έχουν προφυλακιστεί δύο αδέλφια, Βούλγαροι, 31 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται, για "συμβόλαιο θανάτου".
Τα δύο αδέλφια φέρονται, να είχαν έρθει στην Ελλάδα δεκαπέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία ενώ έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών ενεργειών και παρακολούθησης του στόχου τους.