Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Κακουργήματα γιά δύο, γιά το θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού του Αρη

Ποινική δίωξη για  δύο κακουργήματα και 9 πλημμελήματα, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, σε βάρος δύο συλληφθέντων, που εμπλέκονται στο περιστατικό, όπου έχασε τη ζωή του ένας Βούλγαρος οπαδός του Άρη, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες φέρεται ότι, είναι γιος αστυνομικού που υπηρετούσε, μέχρι πρότινος, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας  Θεσσαλονίκης.
Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, οι οποίοι αξιοποίησαν υλικό από τις κάμερες του Μεγάρου Μουσικής και του παρακείμενου παρκινγκ όπως επίσης και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην παραπάνω πράξη, καθώς επίσης για συμπλοκή,  συνέργεια σε συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, φθορά ξένης περιουσίας,  διατάραξη κοινής ειρήνης , παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας κ.α.
Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε τακτική ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Φέρονται ότι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου 20 ατόμων που επιτέθηκαν σε Βούλγαρους οπαδούς οι οποίοι έφθασαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αρη – ΠΑΟΚ, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, οπαδοί του ΠΑΟΚ φέρονται ότι, επιτέθηκαν στους αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια του, να διαφύγει ο νεαρός Βούλγαρος, να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο και να χάσει τη ζωή του στην άσφαλτο.
Μιά 25χρονη αισθητικός, η οποία ήταν η  οδηγός του αυτοκινήτου, που χτύπησε θανάσιμα τον 28χρονο Βούλγαρο,  παραδόθηκε στις αρχές το βράδυ της Κυριακής.
Εναντίον της  ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και για «εγκατάλειψη» και αφέθηκε ελεύθερη.
Ισχυρίστηκε ότι, είδε τη συμπλοκή των οπαδών,  φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα και έφυγε από το σημείο, καθώς δεν αντιλήφθηκε ότι, είχε παρασύρει τον 28χρονο.