Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Συγκλόνισε η μητέρα της Τοπαλούδη, που έφυγε με ασθενοφόρο από το δικαστήριο

Με ασθενοφόρο έφυγε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς μετά από την κατάθεση της, δεν άντεξε και κατέρρευσε.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Σωτηρία", όπου και νοσηλεύεται.
Λίγο νωρίτερα περιέγραψε στο δικαστήριο τον εφιάλτη, που βίωσε, όταν έμαθε ότι, το κορίτσι της βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια από δύο νεαρούς στη Ρόδο, όπου σπούδαζε.
Τρέμοντας από ταραχή η μητέρα Τοπαλούδη, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 20χρονος Αλβανός κατηγορούμενος έστησε πλεκτάνη στην Ελένη και σε συνεννόηση με τον 22χρονο Ροδίτη την παρέσυραν στο σπίτι στη Λίνδο.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι, οι κατηγορούμενοι έστησαν ενέδρα στην κόρη της και τόνισε ότι, εάν ήταν η ίδια στη θέση τους και είχε κάνει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορούνται εκείνοι, θα είχε αυτοκτονήσει.
"Κοπρόσκυλα της ελληνικής κοινωνίας", αποκάλεσε τους κατηγορούμενους η κ. Τοπαλούδη και πρόσθεσε: "Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Θέλω να καταδικαστούν, να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία με τη μεγαλύτερη ποινή".
Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας εξέφρασε υποψίες ότι, οι γονείς του Ροδίτη, βοήθησαν τους κατηγρούμενους, να καλύψουν τα ίχνη του ειδεχθούς εγκλήματός τους. 
«Ο Έλληνας ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του. Ποιος μου λέει ότι δεν τους βοήθησαν; Πιστεύω ότι η οικογένεια του Έλληνα βοήθησε, το λέω από ένστικτο. Έμειναν απαθείς. Είχαν ακούσει τι έγινε», είπε η μητέρα. 
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη  εξέφρασε την απογοήτευσή της, για κάποιες από τις φίλες της κόρης της, τις οποίες, όπως είπε, τις είχε φιλοξενήσει και στο σπίτι της στη Βόρεια Ελλάδα.
 «Η κολλητή της ήξερε κάποια πράγματα. Έχω παράπονο που δεν ήρθε να μου πει ότι η Ελένη είχε βιαστεί από τρία άτομα», είπε, αναφερόμενο στο περιστατικό καταγγελίας ομαδικού βιασμού της κόρης της έναν χρόνο πριν δολοφονηθεί. 
Στο δικαστήριο αγκαλιάστηκε με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, που αν και δεν γνωρίζονται, ήρθε για να της συμπαρασταθεί.
Ενα μεγάλο πανό άνοιξαν στην είσοδο του δικαστηρίου αλληλέγγυες, με σύνθημα: