Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Στον ιατροδικαστή το "κλειδί", για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του ΑΡΗ



Ερευνα σε βάθος διενεργεί η Δικαιοσύνη, για τα αίτια βίαιου θανάτου του Βούλγαρου οπαδού του Αρη, που έχασε τη ζωή του, το απόγευμα της Κυριακής, όταν του επιτέθηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα στην προσπάθεια του, να διαφύγει, να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο και να χάσει τη ζωή του. 
Οι δύο από τους είκοσι οπαδούς, που φέρονται εμπλεκόμενοι στο περιστατικό, κρατούνται και απολογούνται μεθαύριο Πέμπτη στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι γιά  βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συνέργεια στην παραπάνω πράξη (κακουργήματα), καθώς επίσης για συμπλοκή,  συνέργεια σε συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, φθορά ξένης περιουσίας,  διατάραξη κοινής ειρήνης , παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας κ.α.
Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο, να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος των κατηγορουμένων, εάν από την ιατροδικαστική έκθεση διαπιστωθεί ότι, τα χτυπήματα, που επέφεραν το θάνατο του 28ρονου οπαδού, δεν προέρχονταν από το ΙΧ αυτοκίνητο, που τον παρέσυρε, αλλά από τη βίαιη επίθεση  οπαδών του ΠΑΟΚ.
 Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Μπακαρτζιάς και η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, που ασχολούνται με την υπόθεση του βίαιου θανάτου του Βούλγαρου οπαδού του Αρη, αναμένουν την έκθεση νεκροψίας, νεκροτομής, καθώς και τις τοξικολογικές εκθέσεις, για να διαπιστώσουν την αιτία θανάτου του 28χρονου.
Να σημειωθεί ότι, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες φέρεται ότι, είναι γιος αξιωματικού, η οποία την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας  Θεσσαλονίκης.
Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αθλητικής Βίας, που αξιοποίησαν υλικό από τις κάμερες του Μεγάρου Μουσικής και του παρακείμενου πάρκινγκ, όπως επίσης και από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.
Η 25χρονη αισθητικός, η οποία ήταν η  οδηγός του αυτοκινήτου, που χτύπησε θανάσιμα τον 28χρονο Βούλγαρο και κατηγορείται για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και για «εγκατάλειψη», έχει αφεθεί  ελεύθερη, καθώς ισχυρίστηκε ότι,  είδε τη συμπλοκή των οπαδών,  φοβήθηκε για τη σωματική της ακεραιότητα και έφυγε από το σημείο, καθώς δεν αντιλήφθηκε ότι, είχε παρασύρει τον 28χρονο.