Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

"Εμφύλιος" στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, για το Κουκάκι..


Εμφύλιος” στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά από την άρνηση τριών μελών του Δ.Σ., να συναινέσουν στην υποστήριξη των εισαγγελέων, γιά τις έμμεσες πιέσεις, που δέχτηκαν, ως προς τις ποινικές διώξεις, τις οποίες άσκησαν, στα επεισόδια στο Κουκάκι.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ, γιά την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση: «…να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις, που τους ασκήθηκαν, για τις ποινικές διώξεις, που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι”.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Παρακαλείσθε να παραστείτε στηv έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 16:00, στα γραφεία της Ένωσης με θέματα:
Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.
-Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα,
-Το από 17-1-2020 αίτημα των κκ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα.
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.»