Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Μάρτυρας στο Koriopolis: "Οι διαιτητές παίρνουν ανταλλάγματα"


Oι διαιτητές μπορεί να μην είναι αργυρώνητοι, αλλά παίρνουν ανταλλάγματα και όταν δεν είναι είδος, είναι υψηλά αξιώματα”.
Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο ο δημοσιογράφος Μπάμπης Κατσούλης και ταυτόχρονα “άδειασε” τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος στην κατάθεση του στη δίκη, γιά τα στημενα ματς, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, “οι διαιτητές δεν πιάνονται”.
Ο κ. Κατσούλης, ο οποίος είναι γνώστης του ποδοσφαιρικού στοιχήματος kai κατέθεσε μάρτυρας στη δίκη του Koriopolis, που γίνεται σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, είπε μεταξύ αλλων:
Θα επιμείνω στην αρχική μου κατάθεση ότι, πρόκειται για υπόθεση, που ανδεικνύει την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και γι' αυτό φταίνε οι άνθρωποι, που διοικούσαν και διαχειρίζονταν τις τύχες του ελληνικού ποδσφαίρου”.
Πρόεδρος: Ποιούς εννοείτε;
Mάρτυρας: To ψάρι βρωμάει από το κεφαλι. Κατα την επίμαχη περίοδο, την οποία αφορά η δίκη και γιά ενα χρόνο πρόεδρος ήταν ο Νίκος Πατέρας και ήταν αυτός, που λόγω της θεσμικής του θέσης, δηλαδή ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και εξ οφίτσιο αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ , είχε το γενικό πρόσταγμα. Ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αργότερα συνέχισε να διαχειρίζεται τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου, με παρένθετα πρόσωπα.
Πρόεδρος Tι θελετε να πείτε;
Mάρτυρας: Λόγω της αποκλειστικής του ιδιότητας και της οικονομικής του επιφανειας, ειδικά ο δεύτερος λειτούργησε ως “βιολιστης στη στεγη” που... με το μαγικο του δοξαρι μεταμόρφωνε ποδοσφαιριστές, ομάδες, παράγοντες και διαιτητες.
Πρόεδρος: Τι γνωρίζετε για το επίμαχο ματς Αστέρα Τρίπολης – Ολυμπακού Βόλου και την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψιας;
Mάρτυρας: Δεν ήταν τόσο ανόητος ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης ο κ. Μπάκος, να δωροδοκησει χωρίς να εξασφαλίσει τη σωτηρία της ομάδας του και το παιχνιδι εκεινο κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν οι παίχτες δεν ήταν τόσο ζεστοί.
Πρόεδρος: Tι γνωρίζετε για΄το στοίχημα;
Mάρτυρας: Η σπόρ Ρανταρ, που αρχικα λεγόταν μπετ ρανταρ, στην αρχή ήταν εργοτάξιο των στοιχηματικών εταιριων, προκειμένου να μην χανουν χρήματα και σε περιπτωση, που έχαναν οι στοιχηματικές, τότε τα παιχνίδια κρίνονταν ύποπτα και με τέσσερεις διαβαθμίσεις, ανάλογα με το ποσόν που έχαναν. Ετσι κέρδιζαν οι στοιχηματικές, ακόμη και εαν δεν προωθούσαν ενα παιχνίδι.
Και πρόσθεσε:
Στηn Eλλάδα με το νομικο πλαίσιο που υπήρχε, ο νόμος απαγόρευε την προβολή και προώθηση κάθε είδους στοιχήματος, αλλά οι εταιρίες λειτουργούσαν πειρατικά και μάλιστα τρεις από αυτες ήταν στο χρηματιστήριο.
Ο δημοσιογραφος Γιώργος Ριζεάκος υποστήριξε στην καταθεση του ότι από τη στιγμη που οι τραπεζες δεχόντουσαν την συναλλαγη δεν το θεωρούσαν μεμπτο.