Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ζωή: "Συλλάβετε τους δικαστές"

Αναταραχη στο Ποινικο Τμημα του Αρειου Πάγου, οπου εκδικάζεται απο τον περασμένο Ιούλιο η υποθεση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, την έκδοση του οποίου ζητάνε οι Γαλλικές δικαστικες Αρχές.
Η εκ των συνηγορων υπερασπισης του κατηγορούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τη σύλληψη των πέντε μελων του δικαστηρίου και της εισαγγελεα της εδρας, με την αυτοφωρη διαδικασία και ειδοποίησε περιπολικό, αφού προηγουμένως υπέβαλλε μήνυση εναντίον τους για κατάχρηση εξουσιας.
Είχε προηγηθεί εντονο επεισόδιο μεταξυ του προεδρου του τμηματος Γεωργιου Παπανδρέου και της συνηγορου, που διαμαρτυρήθηκε, λεγοντας οτι, το δικαστήριο παραβιάζει για πολλοστή φορα τα δικαιωματα του πελατη της, καθως δεν ακουγοταν απο εδρας η πρόταση της εισαγγελεα και η διερνηνεας δεν μπορουσε να μεταφρασει στον Λασα Σουσανασβιλι το περιεχόμενο της εισαγγελικης προτασης, που δικαιουται να ακουσει στη γλώσσα του.
Η κατασταση, που εχει δημιουργηθει στη συγκεκριμενη δικη, χτες εφτασε στα ακρα, καθως ο κατηγορούμενος παρουσίασε αυξημενη υπερταση και χρειαστηκε να φυγει με ασθενοφορο, καθως εχει πολυ βεβαρυμενο ιστορικο υγειας, με δυο εγκεφαλικα και σωρεια παθησεων.
Παρά το οτι διαπιστώθηκε απο διασωστες του ΕΚΑΒ οτι, και ο εκ των συνηγορων του Λάσα ανεβασε πίεση 22, το δικαστηριο αρνειτο να διακόψει τη συνεδριαση για σημερα.
Οι "Δικογραφίες" θα σας ενηνερωνουν συνεχως για τις εξελιξεις..