Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Συνέδριο ποινικολόγων στο Λιμάνι


Με πλήθος εκπροσώπων του Δικαστικού και Νομικού κόσμου, ξεκίνησε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο το πρωί, το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου.
Ναυτιλιακά θέματα και Ναυτικό Δίκαιο,Επίκαιρα προβλήματα δικηγορίας, Διαμεσολάβηση (αστική-ποινική) και Δεοντολογία δικηγόρων, οι θεματικές ενότητες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Καταχειροκροτήθηκε η Αντιπρόεδρος του ΑΠ Χρυσούλα Παρασκευά, που προήδρευε στην ενότητα “Πειραιάς: Ναυτιλιακό Kέντρο – Λιμάνια, Κέντρο Διαιτησίας Ναυτικών Υποθέσεων, στον χαιρετισμό, που απηύθυνε στους συνέδρους.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που επίσης χαιρέτισε, χαρακτήρισε τα δικαστήρια του Πειραιά: “Ακατάλληλα για τους δικαστές, για τους δικηγόρους, για τους δικαστικούς υπαλλήλους, για τους πολίτες, που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν , σε  όλους όσοι συμβάλλουν ώστε να αποδοθεί η δικαιοσύνη».
Επίκαιρα θέματα Δικαστών, Ιατροδικαστών, Πραγματογνωμώνων και προβλήματα Δικηγορίας, καθώς επίσης Δικαστική αστυνομία-Αστυνομική προανάκριση – Συνταγματική Αναθεώρηση-Γεωπολιτικές εξελίξεις. –Στέγαση της Δικαιοσύνης: Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά- Μεταναστευτικό Δίκαιο, οι σημερινές θεματικές ενότητες