Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

"Δολοφονήθηκε η Λαγούδη" λέει ο εισαγγελέας, που άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία


Δολοφονία και όχι αυτοκτονία ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία έχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη λίμνη Τριχωνίδα, Τον Ιανουάριο του 2018.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Δικαιοσύνη, μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Αγρινίου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατ΄ αγνώστων.
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, γιατί μπορεί να μην εντοπίστηκε το πρόσωπο του δράστης ή των δραστών, υποχώρησε όμως η εκδοχή της αυτοκτονίας.
Η ανακρίτρια Αγρινίου, που χρεώθηκε τη δικογραφία, έχει την ευθύνη να προσωποποιήσει την κατηγορία.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να καλούνται από την ανακρίτρια πρόσωπα, που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση, για να εξεταστούν ως μάρτυρες.
Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Βασίλης Ταουξής τη Δευτέρα θα επισκεφτεί την ανακρίτρια.
Αρχικά, ο θάνατος της 44χρονης που ήταν χήρα και μητέρα τριών παιδιών είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία. Η έρευνα όμως των πραγματογνωμόνων που όρισε η οικογένεια του θύματος εντόπισε ενδείξεις που οδηγούν σε εγκληματική ενέργεια.

Η Ειρήνη Λαγούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Ιανουαρίου 2018, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε απόμερο σημείο, στη θέση Μυρτιά, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας.
Είχε εγκαύματα στο σώμα της, κυρίως στα χέρια.
Από την πρώτη στιγμή, από την Αστυνομία υπήρχαν διαρροές για αυτοκτονία. Ένα σενάριο που όμως η οικογένεια της γυναίκας δεν έχει δεχτεί μέχρι σήμερα, παλεύοντας με όσα μέσα διαθέτει, να αποδείξει ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη είναι δολοφονία.