Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιοί είναι οι νέοι προιστάμενοι της Δικαιοσύνης

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης είναι ο νέος προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, που καταλαμβάνει ένα από τα πιό νευραλγικά πόστα στη διοίκηση της Δικαιοσύνης.
Στήθος με... στήθος δόθηκε η κρίσιμη μάχη, για την ηγεσία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς ο κ. Ιωαννίδης συγκέντρωσε 59 ψήφους, έναντι 56 της αντιπάλου του Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.
Τρεις ψήφοι έκριναν τη διαφορά για την καρέκλα του προισταμένου της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας, από την οποία αποχωρεί ο προκάτοχος του κ. Ιωαννίδη, Ηλίας Ζαγοραίος, που προήχθη σε αντιεισαγγελέα εφετών και μετακομίζει στο Εφετείο.
Στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας τη μάχη κέρδισε ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Μωραιτάκης, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, από την οποία αποχωρεί ο προκάτοχος του Αντώνης Λιόγας.
Ο αντίπαλος του εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης δεν κατάφερε να επικρατήσει στην ψηφοφορία για την ηγεσία της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας.
Για τη θέση του προισταμένου της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου οι δικαστές επέλεξαν με απόλυτη πλειοψηφία τον πρόεδρο Εφετών Κώστα Σταμαδιάνο, που αν και μοναδικός υποψήφιος, κατάφερε μια καθαρή νίκη με ψήφους 151 σε σύνολο 220.
Στο Πρωτοδικείο Πειραιά επελέγη ως πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του, ο πρόεδρος πρωτοδικών Ιωάννης Μαλούχο και μέλη οι πρωτοδίκες Χρύσα Γκοτώδου και Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ πρόεδρος της διοίκησης του Εφετείου εξελέγη ο πρόεδρος  εφετών Αντώνης Πλακίδας.
Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι τις 6, που θα κλείσουν οι κάλπες.