Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Προς αναβολή απο ΑΠ, η δίκη για την έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι;



Ραγδαίες εξελίξεις στον Αρειο Πάγο, όπου συζητείται το αίτημα των γαλλικών δικαστικών Αρχών, για την έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι.
Μετά απο εκρηκτική διαδικασία 22 ημερών στο Ποινικό τμήμα διακοπών του ΑΠ, ανοίγει ο δρόμος, για την αναβολη της δικης για την εκδοση Σουσανασβίλι, προκειμένου να στείλουν νεότερα στοιχεια και διευκρινίσεις οι Γάλλοι σχετικά με το αίτημα τους.
Μετά απο τη χτεσινή θυελώδη συνεδρίαση, το δικαστήριο κατέβασε... ταχύτητα.
Στην αρχη της διαδικασιας ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου και δυο μελη του δικαστηριου στο πλαίσιο νομικης... πιρουέτας, ζητησαν απο τους συνηγόρους υπεράσπισης, να επαναφέρουν  το αίτημα τους, προκειμένου να διευκρινιστεί απο τις γαλλικες δικαστικες Αρχες, ποιός  επισπεύδει την αίτηση έκδοσης, με ποιά στοιχεία και γιατί;
Μετα απο αυτό οι συνήγοροι υπεράσπισης Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανώλης Παπαδάκης και Φιλιππος Φίλιας δηλωσαν οτι, αποσυρουν την αίτηση εξαίρεσης, που ειχαν υποβάλλει νωρίτερα κατα του δικαστηριου, προκειμένου να εξεταστει το αιτημα τους περι διευκρινιστικών πληροφοριων απο τις Γαλλικες Δικαστικες Αρχες, προτου το δικαστήριο αποφασισει για την εκδοση η όχι του Σουσανασβιλι.
Οι συνηγοροι υπερασπισης αναφερθηκαν σε επιπλεον πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε "παραδικαστική συννενόηση, μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων αξιωματούχων και λειτουργών".
Μεταξυ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε, να διευκρινιστει εαν υπάρχει συμφωνία Γαλλιας και Γεωργίας, για να εκδοθεί στη συνέχεια εκεί ο Σουσανασβιλι.
Αυτή την ωρα αναπτύσσονται τα επιχειρηματα της υπεράσπισης.
Νεότερα σε λίγο.