Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ζωή: "Εκτος απο τον Λάσα, άνεργοι στη χώρα μας ειναι και το 70% της νεολαίας μας"

"Δεν μπορει να κρίνεται ύποπτος φυγης ο Λασα Σουσανασβίλι, επειδη δεν εχει εργασια στην Ελλαδα. Και το 70% της νεολαιας μας δεν εχει εργασια σε αυτη τη χώρα. Και κάποιοι ευθύνονται γι' αυτο".
 Με αυτο το επιχείρημα, μεταξύ αλλων αντέκρουσε η Ζωη Κωνσταντοπούλου την πρόταση της εισαγγελεα του ποινικου τμηματος του ΑΠ, που εξεταζει το αιτημα των Γαλλικων Δικαστικων Αρχων για την εκδοση του Λασα Σουαανασβιλι.
"Αδιάφορο νομικά  τι είπε η κ. Εισαγγελεας, ανεφερε η συνηγορος και συνεχισε:"Εχει 67% διαγνωσμένη αναπηρια, αναγνωρισμένη με δικαστική απόφαση. Δεν ειναι αλλοδαπος. Ειναι ανιθαγενης. Του έχει αφαιρεθει τοσο η Γεωργιανή, οσο και Ρωσικη ιθαγένεια. Δεν έχει υπηκοότητα. Δεν εχει ταξιδιωτικά έγγραφα και δεν μπορει να ταξιδέψει πουθενά. Ολα τα παραπάνω τα έχει αναγνωρίσει το συμβούλιο εφετων το 2015 και δεν διαψεύστηκε. Γιατι ο άνθρωπος αυτος δεν εφυγε ποτέ. Παρέμεινε στην Ελλάδα και δεν έλειψε απο κανένα δικαστηριο του. Η υποψία φυγης αυστηρες προυποθεσεις. Δεν έχει εργασια; Σοβαρα; Και το 70% της νεολαιας μας δεν εχει εργασια σε αυτη τη χώρα. Και κάποιοι ευθύνονται γι αυτο".