Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Υπερηφάνεια αξίας... 30 εκατομμυρίων ευρώ!


Διακήρυξη... υπερηφάνειας γιά την εταιρία, που έστησε και πούλησε το σύστημα της κάρτας υγείας στην ΕΠΟ, το οποίο κατέληξε στο φιάσκο των 30 εκατομυρίων ευρω , έκανε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθηνας, στη διάρκεια της απολογίας του ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρίας OPEN DECK, που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.
Στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το σύστημα της κάρτας υγείας, που ενώ αγοράστηκε από την ΕΠΟ, δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί, αφού δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο, γιά να στηριχτεί, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είπε:
“Ολη η Ελλάδα έπρεπε να είναι περήφανη για μας. Γιατί ήταν μια εταιρία ελληνική, που έφτιαξε μιά τέτοια εφαρμογή. Επρεπε όλη η Ελλάδα να είναι περήφανη για μας, για την εταιρία μας και όχι εγω να είμαι σήμερα κατηγορούμενος”.
Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει στον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Κακκαβιά, που ρωτούσε επίμονα:
Στη σύμβαση περιλαμβάνεται ο όρος, που μιλάει γιά άδεια; Eαν χρειαστεί άδεια, για να λειτουργήσει το σύστημα της κάρτας υγείας, τι έλεγε η σύμβαση; Οτι σε περίπτωση, που δεν λειτουργήσει, γιατι δεν έχει άδεια, ποιός ευθύνεται γιά τη ζημιά. Η ΕΠΟ ή η εταιρία;”

Κατηγορούμενος: Οι ζημιές, που είχε τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρία οφείλονταν σε αυτό το λόγο. Για να γίνει η εφαρμογή εμπορική, χρειαζόταν προσωπικό. Οι μέτοχοι θέλανε να κάνουν πιό ανταγωνιστικό το πρόγραμμα. Μια εταιρία δεν κρίνεται εαν έχει λογιστικές ζημιές. Στα κέρδη προ απόσβεσης φόρων και τόκων κρίνεται η δυναμική μιάς εταιρίας. Οι ζημιές, που έχει μιά εταιρία δεν είναι τίποτα, για έναν επενδυτή, που βλέπει ότι, η εταιρία έχει τέτοια δυναμική. Ηταν βιώσιμη η εταιρία, επειδή ήταν βιώσιμοι οι μέτοχοι. Ο μέτοχος είναι αυτός, που δίνει τη δυνατότητα στο ΔΣ να διαχειριστεί τα χρήματα του. Γι αυτό που έκανε η OPEN DECK έπρεπε όλη η Ελλάδα να είναι περήφανη. Γιατί ήταν μια εταιρία ελληνική, που έφτιαξε μιά τέτοια εφαρμογή. Επρεπε όλη η Ελλάδα να είναι περήφανη για μας, για την εταιρία μας και όχι εγω να είμαι σήμερα κατηγορούμενος.
Πρόεδρος: Eίχε ολοκληρωθεί από πλευράς της εταιρίας σας η ανάπτυξη του λογισμικού;
Κατηγορούμενος: Βεβαίως. Από το 2002. Και είμαστε υπερήφανοι όλοι, που μιά εταιρία ελληνική έφτιξε το σύστημα. Και κανονικά θα έπρεπε να έρθει τώρα ο κ. Βασιλειάδης και να πει την παιρνω την εφαρμογή τη βάζω στο σύστημα και φτιάχνω δικό μου ιατρικό σύστημα, για τους αθλητές. Επρεπε όλοι να μας χειροκροτάτε. Είμαι υπερήφανος, που συμμετείχα.
Πρόεδρος: Ωραία όλα αυτά, αλλά εδω προκύπτουν ζητήματα. Mε βάση όσα μας λέτε, γεννιώνται συνέχεια ερωτήματα. Κατ΄αρχήν, πως λάβατε γνώση του διαγωνισμού;
Κατηγορούμενος: Eσωτερική πληροφόρηση.
Πρόεδρος: Εγινε οτι εγινε με την ΕΠΟ. Αργότερα, μετά την ΕΠΟ, εμφανιστηκαν άλλοι ενδιαφερόμενοι, για το σύστημα της εταιρίας σας;
Κατηγορούμενος: Υπηρχαν κι αλλοι μετα την ΕΠΟ.
Πρόεδρος: Ωραία. Ανέλαβε κάποιο άλλο έργο η εταιρία σας;
Κατηγορούμενος: Με τη λογική από την εφαρμογή να υπάρχουν έσοδα, όχι.Υπήρχε τμήμα πωλήσεων, που έψαχνε γιά έσοδα.
Πρόεδρος: Τον πρώτο διαγωνισμό τον χάσατε. Πως το μάθατε;
Κατηγορούμενος: Eσωτερική πληροφόρηση. Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος. Μετά η ΕΠΟ ζήτησε αυτοχρηματοδοτούμενη εφαρμογή. Την εφαρμογή την εάμε ήδη δουλέψει. Στους Λειψούς. Στην Παμακάριστο. Απλούστατα στην ΕΠΟ έπρεπε να πάρουμε τις ιδιιτερότητες, που προέκυπταν κάθε φορά.
Πρόεδρος: Ποιός σας ανακοίνωσε ότι, ήταν άγονος ο διαγωνισμός;
Κατηγορούμενος: Απο εσωτερική πληροφόρηση.
Προεδρος: Με ποιόν μιλούσατε;
Κατηγορούμενος: Μιλούσε το τμήμα προσφορών της εταιρίας μας. Αλλά όταν μιλούσε, εγω δεν γνώριζα τι έλεγαν. Γνώριζα οτι, μιλούσαν, αλλά δεν ήμουνα εκεί, για να βλέπω. Η εφαρμογη πριν υπογράψουμε με την ΕΠΟ, λειτουργούσε. Τον Μάιο εγκρίθηκε η σύμβαση και το Σεπτέμβριο υπογράψαμε. Ημουνα τότε Αντιπρόεδρος της OPEN DECK.
Προεδρος: Στη σύμβαση περιλαμβάνεται ο όρος, που μιλάει γιά άδεια; Eαν χρειαστεί άδεια, τι έλεγε η σύμβαση; Οτι ευθύνεται η ΕΠΟ ή η εταιρία;
Κατηγορούμενος:. Δεν νομιζω να αναφέρεται.
Πρόεδρος: Σας ρωτάμε, για να δούμε, τι γνωρίζετε για την αδειοδότηση.
Κατηγορούμενος: Η αδειοδότηση δεν αποτέλεσε ποτέ θέμα στην εταιρία. Το πρόβλημα μας ήταν, πως θα αντιμετωπίσουμε τον Γκαγκάτση και τον Οικονομίδη.
Πρόεδρος: Kαλά δεν σας είχαν πει, πως για να γίνουν ιατρικές πράξεις, υπήρχε όρος στη σύμβαση, που μιλάει για αδειοδότηση;
Κατηγορούμενος:Εμάς μας ενδιέφερε το σκέλος της μεταφοράς του συστήματος, μετά τις ιατρικές εξετάσεις των αθλητών.
Πρόεδρος: Μα είναι δυνατόν να μην σας αφορά, όταν υπάρχει όρος στη σύμβαση, που κάνει λόγο για αδειοδότηση και μιλάει, για θετικές και αποθετικές συνέπειες για την εταιρία σας; Aυτό δεν σας αφορά;
Κατηγορούμενος: Στις πλείστες των περιπτώσεων υπάρχουν θετικές και αποθετικές συνέπειες.
Πρόεδρος: Μα εδώ μιλάμε για αδειοδότηση. Αυτο δεν εμφανιζεται σε ολες τις συμβασεις...

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Κακκαβιάς, ο οποίος ήταν μεταξύ των δικαστών, που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΠΟ και παραιτήθηκε αμέσως μετά την εκλογή του, για λόγους δεοντολογίας, είπε στην αρχή της διαδικασίας σήμερα ότι: Oι διοικητικές υπηρεσίες έστειλαν το όνομα μου χωρίς να το γνωρίζω. Μολις πληροφορηθηκα ότι ήμουν υποψήφιος και ότι είχα εκλεγεί, έστειλα αμέσως επιστολή στην ΕΠΟ και δεν αποδέχτηκα την εκλογη. Θα ήταν αδιανόητο να ειμαι εδώ δικαστής και ταυτόχρονα να ειμαι δικαστής στην ΕΠΟ”.

Πριν απο τον πρώην αντιπρόεδρο της OPEN DECK απολογήθηκε στο δικαστήριο ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και νυν δήμαρχος Οιχαλίας Αρ.Σταθόπουλος, για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Τόνισε πολλές φορές ότι μετά την κατάκτηση του Euro 2004, η Ομοσπονδία ήθελε να δημιουργήσει έναν θεσμό-προσφορά στο ποδόσφαιρο για τις επόμενες γενιές.

Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά των συμβούλων της Ομοσπονδίας και επικαλέστηκε την απάντηση Βασιλειάδη στη Βουλή, όπου ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι, θα χρησιμοποιηθούν τα ιατρικά μηχανήματα, που προμηθεύτηκε προ δωδεκαετίας η ΕΠΟ.
Στη συνέχεια απολογήθηκαν τρεις υπάλληλοι της εταιρείας που είχε συνάψει τη σχετική σύμβαση.
Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου ορίστηκαν για τις 18, 24 και 25 Οκτωβρίου.