Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιός θα πληρώσει τα έξοδα μεταφορας του Πάσσαρη στην Ελλαδα;

"Ποιός θα πληρώσει τα έξοδα της μεταγωγής του Πάσσαρη στην Ελλάδα;"
Αυτό ήταν το θέμα, που απασχόλησε τις Ρουμανικες και τις Ελληνικες Δικαστικες Αρχες και ταυτοχρονα ο λόγος, που δεν εχει 17 χρονια η δίκη του!
Με σειρά εγγραφων, που προσκόμισε πριν απο λιγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο της Αθήνας ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέας Ταγαράκης, προέκυψε ότι, το προβλημα της μη μεταγωγης του μέχρι σήμερα στη χωρα μας, προκειμενου να δικαστει για πεντε δολοφονιες και αλλα αδικηματα, ηταν οικονομικο!
Με εγγραφο της η Eurojust Ρουμανίας ζητησε στις 22 Αυγουστου, να ενημερωθει για το ποια απο τις δυο χώρες θα επιβαρυνθει τα  εξοδα της μεταφορας του κρατουμενου στην Ελλαδα.
Οι ελληνικες Δικαστικες Αρχες απαντησαν οτι, η χωρα μας, θα επιβαρυνθει το κοστος μεταφορας του, οπως ορίζει ο νόμος, οταν μια χωρα αιτειται την έκδοση ενος κρατούμενου.
Ωστοσο η απάντηση των ελληνικων Δικαστικων Αρχων δεν έφτασε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να μην εχει ολοκληρωθει η διαδικασια μεχρι σήμερα, που επρόκειτο να ξεκινησει η δικη του στο ΜΟΔ.
Αυτο επικαλέστηκε και ο συνηγορος του Κωνσταντινου Πάσσαρη και ζήτησε εκ νεου αναβολη της δικης του, καθώς οπως τόνισε "η διαδικασία της έκδοσης βαίνει προς ολοκλήρωση", ενω συμπλήρωσε οτι, και ο ιδιος ο Πάσσαρης έχει ζητήσει να ειναι παρων στη δικη του.
Η εισαγγελεας της έδρας συμφωνησε να δοθεί αναβολή και το δικαστήριο αποσύρθηκε για διάσκεψη.