Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ιατροδικαστές: "Δεν πέθανε από τα χτυπήματα ο 33χρονος. Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου"


Θολό τοπίο η ιατροδικαστική έκθεση, για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
Δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου του 33χρονου  οι ιατροδικαστές Σουλτάνα Μαριανού και  Νίκος Καλογρηάς από το Δημόσιο και Σωκράτης Τσαντίλης, που ορίσθηκε από την οικογένεια του .
Οι τρεις ιατροδικαστές, οι οποίοι διενήργησαν την νεκροψία – νεκροτομή συμφώνησαν ωστόσο ότι, το θύμα δεν έφερε θανατηφόρες κακώσεις στο σώμα του.
“Το θύμα δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο. Είχε κάποια τραύματα σε όλο του το σώμα, μικρά, θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν το θάνατο”, είπαν οι ιατροδικαστές.
Και οι τρεις  κατέληξαν οτι, η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη: «Mε το τέλος της νεκροψίας το συμπέρασμα είναι ότι, η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη. Συμφωνούμε όλοι, εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων και του μακροσκοπικού αποκλεισμού των θανατηφόρων κακώσεων», είπαν.
To βάρος της έρευνας πέφτει στα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, που ωστόσο, απαιτούν χρόνο, για να φέρουν αποτελέσματα.
Τη σορό του Ζακ Κωστόπουλου αναγνώρισαν επίσημα το βράδυ της Κυριακής στον Ευαγγελισμό η γιαγιά και η θεία του. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι στην Ιτέα.