Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Εισαγγελικές... πιρουέτες

Μετά την επικοινωνιακή... πιρουέτα της εισαγγελέα του ΑΠ Ξένης Δημητρίου, που αναδιπλώθηκε προσπαθώντας να εμφανίσει ως... "παρεξήγηση" την παραγγελία της, να αναμένουν οι εισαγγελικές αρχές την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία για  την απόδοση ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε  και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.
Στην προσπάθεια να καταλαγιάσει η ένταση και να μετριαστεί ο αντίκτυπος από το έγγραφο της εισαγγελέα του ΑΠ, που του ζητούσε να περιμένει το πόρισμα των πειθαρχικών ερευνών και ουσιαστικά να "παγώσει" την κλήτευση των υπόπτων, για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Ζαγοραίος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλάει, για "παρερμηνεία"'όσων εννοούσε η κ. Δημητρίου.
Στο έγγραφο του ο κ. Ζαγοραίος μεταξύ άλλων αναφέρει: "Οι επιθέσεις που δέχτηκε η κ.εισαγγελεας ειναι το λιγότερο άδικες, για έναν άνθρωπο,  που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικά Δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλιου 2018 συνεχίζεται κανονικά καί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς".