Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Βαριές κατηγορίες για τον 29χρονο με τα τρομοδέματα, που απολογείται Τρίτη και Τετάρτη

Μία μέρα μετά από την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή κ. Νικόπουλο, για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένου δέματος στον Λουκά Παπαδήμο, που ειχε αποτέλεσμα  τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, ο 29χρονος Κωνστατίνος Γ.  θα απολογηθεί, την ερχόμενη Τετάρτη σε άλλο ανακριτή, κατηγορούμενους για τις νέες κακουργηματικές κατηγορίες , που του αποδίδονται και αφορούν  συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.


Συγκεκριμένα, εναντιον του ασκήθηκε η ποινική δίωξη, για έξι βαριά κακουργήματα, που αφορούν τις εκρηκτικές ύλες, τις πλαστές ταυτότητες και ότι αλλο, φέρεται ότι βρέθηκε πανώ του και στο σπίτι του την ώρα της σύλληψης του, το Σάββατο νωρίς το πρωί.
- Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
- Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων
- Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων
- Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα
- Διακίνηση ναρκωτικών
Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες, που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.