Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Στον εισαγγελέα οι χορηγικες συμβάσεις της ΕΠΟ (video)


Στοιχεία για τις χορηγικές συμβάσεις που υπέγραψε η Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ έφτασαν στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".


Η Εισαγγελία Αθηνών καλεί ήδη τους πρώτους μάρτυρες για δύο συμβάσεις που υπογράφηκαν πριν την εκπνοή της δεκάμηνης θητείας των διορισμένων μελών της Ομοσπονδίας.

Και οι δύο χορηγικές συμβάσεις έγιναν με την ίδια εταιρία και μέσω του ίδιου μεσολαβητή. Δεν χρειάστηκε διαγωνισμός γιατί επρόκειτο να δοθούν χορηγίες στην ΕΠΟ, αλλά οι συμφωνίες ευνοούν πολύ περισσότερο την εταιρία απ’ ότι την Ομοσπονδία.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στις ενδυμασίες των εθνικών ομάδων και η δεύτερη στις στολές των διαιτητών. Ειδικά για τους διαιτητές η χορηγία γίνεται μόνο σε αυτούς που στηρίζουν στη Super League. Αντίθετα, οι υπόλοιποι καταβάλλουν ένα πολύ υψηλό τίμημα με ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη για την ΕΠΟ. 

Η Εισαγγελία ερευνά για ποιο λόγο η Επιτροπή Εξομάλυνσης βιάστηκε να υπογράψει τόσο μεγάλες χορηγικές συμβάσεις, ενώ ήταν γνωστό ότι το αργότερο το καλοκαίρι του 2017 θα διεξάγονταν αρχαιρεσίες και θα υπήρχε εκλεγμένη ΕΠΟ.

ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ FIFA
Τέσσερα διοικητικά στελέχη τηλεοπτικών σταθμών και δύο ατζέντηδες τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διεξάγει ο γενικός εισαγγελέας της Ελβετίας. Κατασχέθηκαν στα γραφεία και στα σπίτια τους κινητά, σκληροί δίσκοι και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί αν δόθηκαν μίζες για την ανάθεση τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Μουντιάλ και άλλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.
Το συντονισμό της έρευνας κάνει ηEurojust (Ευρωπαϊκή Εισαγγελία) και ελέγχθηκαν επιχειρήσεις ταυτόχρονα στην Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Ο Ελβετός εισαγγελέας ήδη έχει ασκήσει ποινική δίωξη για δωροδοκία κατά του πρώην γενικού γραμματέα τηςFIFA Ζερόμ Βάλκε και κατά του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού δικτύουBen Sports Αλ Κελαϊφί.
  Δείτε την εκπομπή http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950