Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Ο ευαίσθητος εισαγγελέας, που έπεσε απο τον τέταρτο όροφο



Τραγικό τέλος είχε ο εισαγγελέας εφετών Επαμεινώνδας Βρακατσέλης, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας απο το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τέταρτο όροφο.
Αρχικά  κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ότι, αυτοκτόνησε και στη συνέχεια ότι, η πτώση του ήταν ατύχημα, στην προσπάθεια του να ξεκρεμάσει μια κουρτίνα!
Για τις συνθήκες θανάτου του, σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών" θα γίνει έρευνα.
Το μόνο σίγουρο είναι, πως ήταν εξαιρετικός εισαγγελέας και πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, κατά συνέπεια ένας πολύ ευαίσθητος εισαγγελέας.
Και επειδή οι πράξεις μιλάνε πάντα καλύτερα από τις λέξεις, συνέβη το εξής:


Πριν από  χρόνια, όταν υπηρετούσε στην Εισαγγελία Ακροάσεων (κατά το κοινώς λεγόμενο Εισαγγελία Παραπόνων), έδωσε μαθήματα Ανθρωπιάς!
Ο εισαγγελέας έσωσε κυριολεκτικά ένα 10χρονο κοριτσάκι, που το χτύπαγε και το κακοποιούσε ο πατέρας του, επειδή ήταν δυσλεκτικό και δεν μπορούσε να γράψει στο σχολείο.
Το περιστατικό κατήγγειλε στον εισαγγελέα η δασκάλα, η οποία πρόσεξε ότι, την ώρα του μαθήματος η μικρή ζωγράφιζε εικόνες, με ένα κοριτσάκι, να κάθεται στο τραπέζι με ένα τετράδιο και ένα μολύβι και ένας άνδρας από πάνω του να το χτυπάει με ένα ξύλο!
Σε παρόμοια σκίτσα, έγραφε και εκφράσεις όπως: "θέλω να πεθάνει ο μπαμπάς" κλπ.
Με ενέργειες του εισαγγελέα  βρέθηκε η μητέρα,  που παραδέχτηκε ότι, ο σύζυγος χτύπαγε το παιδί και την ίδια, αλλά η ίδια φοβόταν να τον καταγγείλει και ζήτησε προστασία.
Ο εισαγγελέας μίλησε και με το παιδί και μάλιστα δάκρυσε, όταν η μικρή γαντζώθηκε  πάνω του και ζήτησε να κοιμηθεί στο εισαγγελικό γραφείο, για να μην επιστρέψει στο σπίτι της.
Στη συνέχεια υπήρξε άμεση κινητοποίηση.
Με ευθύνη και πρωτοβουλία του εισαγγελέα, έγινε έρανος στην Εισαγγελία, βρέθηκε και νοικιάστηκε σπίτι για να μείνει η γυναίκα και το παιδί, για να μην κινδυνεύουν από τον σύζυγο.
Ο ίδιος, λόγω σεμνότητας, δεν το παραδέχτηκε ποτέ, αλλά συνάδελφος του και αστυνομικός της Εισαγγελίας γνώριζαν ότι, ένα μέρος του ενοικίου, το πλήρωνε από την τσέπη του!!