Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Τι προσδοκά η Δικαιοσύνη από την έρευνα για το "Ρουβίκωνα";

Πρακτική, που ακολουθήθηκε σε υποθέσεις, οι οποίες στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα το δημόσιο βίο επέλεξε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που ζήτησε τη συνένωση  και την έρευνα όλων των δικογραφιών, οι οποίες αφορούν σε επιμέρους περιστατικά με πρωταγωνιστές μέλη του «Ρουβίκωνα".



Με μία διαφορά: Στις υποθέσεις, που μπήκαν τότε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης - και δεν χρειάζεται να κατονομαστούν -  διερευνήθηκαν αδικήματα, που διώκονται από το νόμο, δηλαδή αυτεπάγγελτα και όχι μετά απο μήνυση του παθόντα.
Στην περίπτωση του "Ρουβίκωνα" αφορμή , για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στάθηκε το περιστατικό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου μέλη της ομάδας φέρονται να απειλούν γιατρό, σχετικά με καταγγελίες ότι, δέχτηκε "φακελάκι".
Παράλληλα η ίδια έρευνα αναμένεται να στραφεί και στο, εαν ο εμπλεκόμενος γιατρός ζήτησε και πήρε "φακελάκι", γιατί και αυτό είναι παράνομη πράξη.
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση απαιτείται έγκληση (μήνυση), τόσο από αυτόν που δέχτηκε τις απειλές, όσο και από τον ασθενή,  που υπέκυψε στις απαιτήσεις δωροδοκίας του γιατρού.
Ομως ούτε  ο γιατρός, που δέχτηκε την «επίσκεψη» του "Ρουβίκωνα"  και τις απειλές ότι θα σου «σπάσουμε τα χέρια και το κεφάλι», κατέθεσε μήνυση, αλλά ούτε και αυτός ή αυτοί, που φέρονται ότι, υπέκυψαν στην απαίτηση του, για "φακελάκι", φαίνεται να έχουν κάνει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, η Δικαιοσύνη και δικαιούται και υποχρεούται να διερευνά, να διαπιστώνει, να διώκει και να τιμωρεί!
Ήδη, η εισαγγελέας, που διενεργεί την έρευνα ζήτησε, να της σταλεί οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει, το οποίο να συνδέεται με επιθέσεις της ομάδας του Ρουβίκωνα, ενώ κάλεσε, για να καταθέσουν ως μάρτυρες τον προέδρο και μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς  και τον συγκεκριμένο γιατρό.
Τι προσδοκά η Δικαιοσύνη απο αυτή την έρευνα της; 
Να δημοσιοποιήσει κάποιος ότι,  απειλήθηκε απο το Ρουβίκωνα, επειδή υπήρξαν καταγγελίες ότι τα... παίρνει;
Θα το δείξει η συνέχεια.