Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

O δικηγόρος που δολοφονήθηκε είχε υπερασπιστεί και το... μέντιουμ των διασήμων



Ακόμη και το "μέντιουμ των διασήμων" είχε υπερασπιστεί ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που είχε χειριστεί μεγάλες και "ηχηρές" υποθέσεις.
Ανάμεσα τους και η υπόθεση  μιας 44χρονη ιδιοκτήτριας  καφέ.. Μαντείου,  στο κέντρο της Αθήνας.
O Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του απόψε το βράδυ,  απο δύο αγνώστους, που τον πυροβόλησαν κι εξαφανίστηκαν, ήταν γιος του βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του ΔΣΑ Νώντα Ζαφειρόπουλου. Είχα αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση και διεκδικήσει την προεδρία του ΔΣΑ.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τις εκδοχές για τη δολοφονία του, ενώ εχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας όλες οι υποθέσεις, που χειριζόταν ως δικηγόρος.
Ο 52χρονος, που ήταν και πατέρας δύο παιδιών, εκτός απο την πολύκροτη υπόθεση των εξοπλιστικών, στην οποία ήταν συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, καθώς και το σκάνδαλο της ENERGA - HELLAS POWER, ήταν επίσης συνήγορος στην δικογραφία για το δομημένο ομόλογο ή των 280 εκατ. Ευρω, που έκλεισε με βαριές ποινές για τις καταδικασθέντες.
Στην υπόθεση του μέντιουμ των διάσημων, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση 44χρονης, που ήταν κατηγορούμενη σε βαθμό κακουργήματος σε υπόθεση απάτης.
Η γυναίκα φέρεται  ότι, είχε ένα καφενείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν  συχνή παρουσία πολλές διάσημες τηλεπερσόνες και άνθρωποι από το χώρο της ελληνικής showbiz, οι οποίοι δεν δίσταζαν να πληρώσουν αδρά, για να τους πει το... μέλλον τους. 
Σύμφωνα μάλιστα με το site της... επιχείρησης, η ίδια η "μάγισσα" και οι συνεργάτιδες τους,  ταξίδευαν ακομη και σε κοσμικά νησιά, για να συναντήσουν υποψήφιους πελάτες.
Μάλιστα στην απολογία της, η φερόμενη ως μέντιουμ  υποστήριξε:
"Δεν έχω πάρει αυτά τα χρήματα που με κατηγορούν. Όσα ποσά έχω εισπράξει έχουν μπει στον λογαριασμό μου. 24.000 από τη μια και 19.000 από την άλλη. Σε καμιά από τις δυο δεν υποστήριξα ότι θα έκανα πρόβλεψη θανάτου η ασθένειας συγγενικού τους προσώπου» υποστήριξε.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στα ίχνη της, αφού προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, η 44χρονη είχε καταφέρει να αποσπάσει το συνολικό ποσό των 52.500 ευρώ από «πελάτισσα» που επισκεπτόταν το γραφείο της, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένεια της στο μέλλον και ότι θα μπορούσε να τα αποτρέψει.
Σύμφωνα με την κατηγορια, η κατηγορούμενη που προφυλακιστηκε τοτε, ισχυριζόταν ότι,  ο άντρας της «πελάτισσας» της θα «πάθαινε κακο και απαίτησε  επιπλέον χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ.
Η 44χρονη συνελήφθη,  ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συγκεκριμένο πόσον.
Σε άλλο σημείο της απολογίας της ισχυρίστηκε ότι: «Τα χρήματα που μου έδωσαν ήταν για λάδια μαντζούνια κομπολόγια, θυμιατά και ευχολόγια. Ήθελαν και ξεμάτιασμα από τον Τούρκο Ιμάμη. Δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός για να αποσπάσουμε χρήματα. Η μια από αυτές ερχόταν τρεις φορές την εβδομάδα για αστρολογική πρόβλεψη. Αν προκύψουν ποσά που αποδειχθεί ότι δεν έπρεπε να εισπραχθούν δεν έχουμε πρόβλημα να τα επιστρέψουμε. Ποτέ δεν μου παραπονέθηκε πελάτισσα. Η πρώτη καταγγέλουσα μέχρι και μαντζούνια για το μαντρί είχε πάρει. Έκανε την καταγγελία γιατί το έμαθε ο άντρας της".

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 97 χρυσές λίρες Αγγλίας,
  • 710 ευρώ,
  • (90) δολάρια ΗΠΑ,
  • πιστόλι κρότου με 14 αβολίδοτα φυσίγγια των 9mm,
  • δυο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • δυο (2) tablets,
  • διάφορα κέρινα ομοιώματα,
  • γυάλινα βάζα που περιείχαν λιβάνια,
  • πέντε βιβλία μαγείας,
  • μαχαίρι,
  • βιβλιάρια τραπέζης,
  • δύο συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων (usb) και
  • ατζέντες