Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Βραβείο σε γυναίκα εισαγγελέα, που ξεχώρισε στον "πόλεμο" της ανομίας στο ποδόσφαιρο


Αρωμα... γυναίκας εισαγγελέα θα έχουν τα φετεινά Απολλώνεια Βραβεία του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητισμού.
Η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου αναμένεται να βραβευτεί, για τη σημαντική συνεισφορά της στον αγώνα κατά της ανομίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, στην ετήσια σύνοδο του ΙΔΕΑΔ, όπου θα απονεμηθούν τα Απολλώνεια Βραβεία 2017.


Η σύνοδος,  που έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός στα δρώμενα του ελληνικού αθλητισμού, θα γίνει σε δύο συνεχόμενες  εκδηλώσεις στις 20 Οκτωβρίου στις 3 και στις 6 το απόγευμα αντίστοιχα,  στο ολυμπιακό ακίνητο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ στο Φάληρο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για το ποδόσφαιρο και τις νομικές διαστάσεις που λαμβάνουν τα θεσμικά του προβλήματα.
Κι αυτό γιατί, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για εξυγίανση και θεσμική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου, αποδείχθηκε από τις εξελίξεις ότι οι εξαγγελίες αυτές είχαν μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα και καμία απολύτως θεσμική στόχευση. 
Ο κ. Μαλάτος τονίζει ότι, τόσο η αλλαγή καταστατικού της ΕΠΟ, όσο και οι νομοθετικές αλλαγές που έγιναν στο όνομα της εξυγίανσης, όχι μόνο δεν προσέφεραν κάποια θεσμική βελτίωση στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά αντιθέτως δημιούργησαν νέα θεσμικά προβλήματα. 
Η μόνη αλλαγή που επιτεύχθηκε, ήταν αλλαγή σε ορισμένα πρόσωπα του προσκηνίου και του παρασκηνίου, τα οποία όμως και πάλι, λειτουργώντας εντός του ιδίου σαθρού θεσμικού πλαισίου, ουδόλως εγγυώνται την θεσμική ένταξη  του ποδοσφαίρου σε τροχιά νομιμότητας και αθλητικού ήθους.