Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Στην... κατάψυξη της ΑΑΔΕ η δικογραφία για το "ζεστό" χρήμα από το στοίχημα





Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της φοροδιαφυγής των στοιχηματικών εταιριών μέσω Διαδικτύου αποκάλυψε χτες η εκπομπή «η Δίκη στον Σκάι» του Κυριάκου Θωμαίδη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Δικογραφιών», που θα συμμετέχει κάθε βδομάδα στο πάνελ της «Δίκης», οι οικονομικοί εισαγγελείς, που ξεκίνησαν την έρευνα, για τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μέσω του διαδικτυακού στοιχήματος, ετοιμάζονται να ζητήσουν ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, που δεν προτεραιοποιεί την υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει πολύ και ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία.



Παρά το ότι, οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος επέμεναν, να επιστραφεί η δικογραφία και το πόρισμα ελέγχου γιά τις διαδυκτιακές στοιχηματικές εταιρίες, για  να ασκήσουν ποινικές διώξεις, η ΑΑΔΕ έκρινε ότι, το θέμα δεν είναι σε προτεραιότητα.
Η εκπομπή αποκάλυψε ότι, η ΑΑΔΕ τοποθέτησε τη δικογραφία για τις στοιχηματικές εταιρίες, μαζι με άλλες 3000 υποθέσεις, που εκκρεμούν προς διερευνηση και θα χρεωθουν στη νεοσύστατη υπηρεσια ελέγχου, την επονομαζόμενη ΔΟΜΗ.
Η δικογραφία για τις στοιχηματικές εταιρίες είχε διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τα αδικήματα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι κακουργηματικής μορφής:
-         Φοροδιαφυγή
-         Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος
-         Ψευδής δήλωση προς την αρμόδια φορολογική αρχή
-         Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
Ελέγχονται 24 στοιχηματικές εταιρίες που παρότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μεταφέρουν τα κέρδη τους στη Μάλτα και σε υπερατλαντικούς φορολογικούς «παραδείσους».
ελέγχονται 24 στοιχηματικές εταιρίες που παρότι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, μεταφέρουν τα κέρδη τους στη Μάλτα και σε υπερατλαντικούς φορολογικούς «παράδεισους».