Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μάρτυρες της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, όσοι βρίσκονταν στο νεκροταφείο


Ως μάρτυρες, για την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, αναμένεται να κληθούν, για να καταθέσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, την περασμένη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα οι Αρχές θα προχωρήσουν σε άρσεις απορρήτου και λήψη DNA από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα της 32χρονης εφοριακού, στην προσπάθεια τους να ταυτοποιήσουν το βιολογικό υλικό, που βρέθηκε στα νύχια της.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών έχουν επικεντρωθεί στα πρόσωπα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κοιμητήριο, καθώς πιστεύουν ότι, οποιαδήποτε μαρτυρία, σε αυτό το στάδιο της υπόθεσης μπορεί να εισφέρει στην έρευνα, για την ανακάλυψη του δράστη.
Οι αστυνομικοί αναζητούν επίσης πρόσωπα, που επισκέπτονταν οικείους τους στο κοιμητήριο και είχαν δει ενδεχομένως την 32χρονη εφοριακό τις προηγούμενες ημέρες εκεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν προχωρήσει σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου συγγενικών προσώπων της κοπέλας, καθώς και ατόμων από το φιλικό της περιβάλλον.
Η συνήγορος της οικογένειας της Δώρας, Γιάννα Παναγοπούλου, δήλωσε στις «Δικογραφίες» ότι, κάνει έκκληση γιά μάρτυρες, καθώς η οικογένεια πιστεύει ότι, υπήρχαν κάποιοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο νεκροταφείο εκείνη την ώρα, αλλά φοβούνται να μιλήσουν.
Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του πατέρα της 32χρονης εφοριακού Αποστόλης Λύτρας, μετά από την πεντάωρη κατάθεση του πελάτη του Κώστα Ζέμπερη, κράτησε αποστάσεις, λέγοντας «να περιμένουμε τις έρευνες της Αστυνομίας».
Η πεντάωρη κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, που δολοφονήθηκε με αγριότητα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, δεν πρόσθεσε κάτι νέο στην πολύκροτη υπόθεση.
Ο Κώστας Ζέμπερης επανέλαβε στους αστυνομικούς όσα είχε δηλώσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι την ώρα της δολοφονίας περνούσε τυχαία με το ταξί του από το Β’ Νεκροταφείο και επιβίβασε στο σημείο έναν άνδρα ηλικίας 30 - 35 ετών, ο οποίος ήταν αναστατωμένος και του είπε, μάλιστα, να φύγουν γρήγορα από το σημείο.
Το ταξί έχει μπει στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει DNA που να ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της άτυχης γυναίκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 32χρονης πρόκειται να κληθεί πάλι για συμπληρωματική κατάθεση.
Παράλληλα, εάν δεν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του στενού και φιλικού περιβάλλοντος της Δώρας Ζέμπερη, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου.