Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ερωτήματα για τον 29χρονο με τα τρομοδέματα

Την ερχόμενη Τρίτη θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 29χρονος Κωνστατίνος  Γ., ο οποίος ζήτησε προθεσμία απο τον κ. Νικόπουλο, για να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του, για την υπόθεση της αποστολής φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στην οποία είναι κατηγορούμενος.


Προθεσμία αναμένεται να λάβει και για την υπόθεση του οπλοστασίου και των πλαστών ταυτοτήτων, που βρέθηκαν πανω του την ώρα της σύλληψης του.
Ο 29χρονος φέρεται  κατά τις αστυνομικές αρχές να εμπλέκεται στην αποστολή παγιδευμένων φακέλων τον περασμένο Μάιο στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον περασμένο Μάρτιο στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου είχε τραυματισθεί μία υπάλληλος. Επίσης,   φέρεται ότι ήταν και ο αποστολέας των οκτώ παγιδευμένων φακέλων που βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, στις 20 Μαρτίου, και είχαν ως παραλήπτες Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους. 
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο 29χρονος με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας είχε νοικιάσει το τελευταίο διάστημα ένα διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του χάρη σε ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στον εμπρηστικό μηχανισμό που στάλθηκε στο Βερολίνο απο τον περασμένο Μάρτιο,  το οποίο και  ταυτοποιήθηκε.  Από εκείνη τη στιγμή ο 29χρονος αντιεξουσιαστής τέθηκε υπό παρακολούθηση για 3-4 εβδομάδες, προκειμένου να εντοπιστουν οι κινήσεις και οι επαφές του με άλλα άτομα.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του, το οποίο εκτελέστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 
Αφού οι Αρχές γνώριζαν την εμπλοκή του απο τότε, πότε ενημερώθηκε ο ειδικός εφέτης ανακριτής για την ταυτότητα του 29χρονου και πότε εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του, που ενεργοποιήθηκε χτες το πρωί?
Ειναι ερωτήματα , που πρέπει να απαντηθουν από τα στοιχεία της δικογραφίας.