Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Εδώλιο για τον Ανδρέα Μαρτίνη δείχνει εισαγγελέας, μετά την αποφυλάκιση και τις μυστικές καταθέσεις


Εδώλιο γιά τον πρώην πρόεδρο του "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέα Μαρτίνη,  γιά τη σύζυγο του Γεωργία, καθώς και για τον επιχειρηματία Ανδρέα Κάμπη, προτείνει η  εισαγγελέας εφετών Σταυρούλα Στεφανάτου, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα λάβει την τελική απόφαση.
Συγκεκριμένα η εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν το σκάνδαλο των προμηθειών του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International.


Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών να παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για πράξεις σχετικές με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), κατηγορία που αφορά τη «μίζα» ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων, που φέρεται να κατέβαλε η γερμανική εταιρεία, προκειμένου να προτιμηθεί για την κάλυψη αναγκών ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού του «Ερρίκος Ντυνάν».
Το ποσό της δωροδοκίας, που θεωρείται ζημιά για το νοσοκομείο, φέρεται, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ανάκρισης ότι, κατέληξε μέσω έξι λογαριασμών σε τράπεζα της Ελβετίας.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κριθεί προφυλακιστέος.
Παρέμεινε περισσόοτερο από ένα χρόνο στη φυλακή και αποφυλακίστηκε πριν απολογία λίγο καιρό για λόγους υγείας.
Προηγουμένως έδωσε δυο φορές κατάθεση σε εισαγγελέα, που διερευνά άλλο σκέλος της υπόθεσης, με εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ενδεχομένως να μην συμπτωματικό το γεγονός ότι, αποφυλακίστηκε, αμέσως μετα απο τις συμπληρωματικές καταθέσεις, που έδωσε στον εισαγγελέα, οι οποίες κρατούνται, προς το παρόν, μυστικές.