Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Βόμβες... στα συρτάρια της ΑΑΔΕ



Κίνδυνο παραγραφής διατρέχουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που εκκρεμούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και δεν έχουν ακόμη ελεγχθεί.
Αυτό μπορεί να συμβεί με υποθέσεις, που  δεν έχουν προτεραιοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλη, ώστε να προχωρεί ο έλεγχος τους.



Είναι περίπου 3.000 υποθέσεις και όλες περιμένουν τη λειτουργία της νέας ελεγκτικής μονάδας, της επονομαζόμενης "Δομή", που θα στελεχωθεί με 200 άτομα, ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους και ενστόλους και θα είναι αποκλειστικά αρμόδια για τον έλεγχο των εισαγγελικών παραγγελιών υποθέσεων υψηλού επιπέδου φοροδιαφυγής, οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς.
Στην ΑΑΔΕ, που έχουν... μυριστεί τον κίνδυνο να σκάνε... βόμβες παραγραφής στα χέρια τους έχουν ζητήσει νόμο, που θα προβλέπει ότι, τα όργανα συμπεριλαμβανομένου και του διοικητή δεν θα έχουν αστική, ποινική ή πειθαρχική ευθύνη για παρέλευση του χρόνου παραγραφής.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς διαφωνούν και δικαίως επισημαίνοντας ότι, αυτό μεταξύ άλλων, "θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για αρνητικά σχόλια και μάλιστα ότι επιχειρείται η εξασφάλιση ασυλίας για όργανα του κράτους, που ευνοούν στο πεδίο της φοροδιαφυγής συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα".